60 gdoina cz sve ekipe na turniruKUGLANJE
Goran Bukva najbolji igrač turnira povodom 60 godina Crvene zvezde

Goran Bukva, kuglaš superligaša kruševačkog Car Lazara sa 674 čunja oborena na kuglani na Banjici dobio je pehar za najboljeg igrača turnira povodom 60 godina Kuglaškog kluba Crvena zvezda.
Drugo mesto pripalo je mladom Igoru Kovačiću (Crvena zvezda) ovogodišnjem pobedniku juniorskog svetskog kupa, sa 640 čunjeva dok je treći bio Ibrahim Memedi (Makpetrol, Skoplje) sa 626 čunjeva.
Najbolji klub bio je skopski Makpetrol sa 3.632 čunja, ispred domaćina Crvene zvezde sa 3.615, kruševačkog Car Lazara sa 3.598 i Borca iz Banjaluke sa 3.414 čunjeva.
Goran Bukva dobio je i posebnu nagradu za najbolji rezulta u „čišćenju“ (260) a za najbolji učinak u pune (414) pripala mu je nagrada daska za peglanje koju je darovao velika mecena kuglaškog sporta Paja Marković iz Pančeva.
Nagrađeni su u najmlađi igrač Luka Dakić (Borac) rođen 1998. i najstariji Jovo Boltić („Borac“) rođen 1951. Čika Paja Marković dobio je nagradu za najstarijeg navijača na utakmici. Nagrađen je i igrač sa najviše promašaja – devet Ljubinko Đajić (Borac).
Posebna priznanja, plakete i zahvalnice dobio je veliki broj igrača, sportskih radnika i prijatelja Crvene zvezde i uručio ih je predsednik kluba Miroslav Macura koji se zahvalio gostima na učešću i dodao:
– Pozivam vas da učestvujete na turniru povodom 100 godina Crvene zvezde. Ko ne dođe, biće disciplinski kažnjen…
Među dobitnicima plaketa su Velibor Velja Belević, Andrija Pantović, Dušan Ajduković, Jezdimir Bata Stanimirović, Risto Petrov, Dušan Kudra, Branko Jovanović, Stanko Mišić, Stefan Popović, Ljubiša Suzić, Miroslav Macura i drugi.
Turnir je počasnim hicem otvorio Igor Kovačić juniorsik i seniorski reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde. Sudio je Milan Ostojić.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Zbog tragedije Lokomotiv propušta sezonu