dzudo_derbi

DŽUDO

SVETSKI KUP

Gerasimenko osvojio bronzanu medalju

 

Srpski džudista Dmitri Gerasimenko osvojio je danas bronzanu medalju na Svetskom kupu u Samoi. Takmičar džudo kluba Crvena zvezda osvojio je medalju u kategoriji do 90 kilograma i tako potvrdio učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

U meču za bronzanu medalju reprezentativac Srbije pobedio je Parviza Sobirova iz Tadžikistanka i tako osvojio ukupno treću medalju od kada nastupa za Srbiju.

Povezana vest:  Tijana Bogdanović bez polufinala Svetskog prvenstva

Gerasimenko je u prvom kolu pobedio Kineza Đižao Ženga iponom, a u durgom meču savladao je olimpijskog vicešampiona Romana Gonćuka iz Ukrajine, takođe iponom. U polufinalu srpskog reprezentativca pobedio je Englez Vinston Gordon.

-Zaista sam zadovoljan i srećan ostvarenim rezultatima. Posebno mi je drago da sam sa još jednom medaljom obradovao sve u Srbiji. Ovo je treće takmičenje na kome sam izborio privilegiju da se nađem na pobedničkom postolju – rekao je Gerasimenko.

Povezana vest:  KARATE, EP CIRIH, Ženski tim u borbama osvojio bronzanu medalju

On je kazao da je u dobroj formi i na pravom putu.

-Bronzana medalja osvojena ovde na Samoi je još jedna potvrda da sam u dobroj formi i na pravom putu. Ovo takmičenje je iza mene i sada sam potpuno fokusiran na sledeći sportski izazov – Gran pri u Amesterdamu – istakao je Gerasimenko.