kik_boks_ring

SP MAKEDONIJA

Srbi startovali pobedama

 

U sportskoj dvorani „Boris Trajkovski“ u Skoplju počelo je Svetsko prvenstvo u kik boksu. U Makedoniji su na programu četiri discipline: lou kik, K1 stil, lajt kontakt i kik lajt. Na Šampionatu učestvuje 800 takmičara iz 50 zemalja i konkurencija je veoma jaka.

Srbija je u Skoplje stigla sa 28 aduta.

– Već prvog dana, u duelima šesnaestine i osmine finala, imali smo čak devetoro takmičara, a još sedmoro startuje od osmine finala. Zabeležili smo osam pobeda i jedan poraz – kratko je prokomentarisao selektor Nebojša Milošević.

Povezana vest:  Ivan Strugar završio profesionalnu karijeru

U  šesnaestini finala Ljubo Jalovi (75 kg) u K1 slavio je 2:1 protiv Tural Bajramov (Azerbejdžan), dok je Aleksandar Topić (71 kg) u lou kiku zabeležio identičnu pobedu 2:1 protiv Stalbeka Darkanbaeva (Kirgistan).

U osmini finala u lou kiku rival Jovane Krstić (56 kg) bila je Brazilka Ivani da Konseilo Fereira koja je savladana 3:0. Jovan Kaluđerović (do 91 kg) je pobeio Sarkhana Jabarova (Azerbejdžan) 2:1, Luka Stajić (86 kg) je izgubio od Juri Zubdžuka iz Ukrajine 2:1.

Povezana vest:  ZAVRŠEN SRBIJA OPEN 2014, Odlične borbe u Šumicama

U discipli K1 stil  u osmini finala prvog dana imali smo četvoricu takmičara. Slađan Dragišić (71 kg) je pobedio Nidžata Ibragimova (Ukrajina) 3:0, Ivan Budimir iz Slovenije bio je lak plen za Darka Milošević (86 kg) koji je slabio 3:0. Aleksandar Gogić (60 kg) je sa 2:1 savladaoTurčina Adema Gulera, dok je Nenad Pagonis pobedom 3:0 protiv Portugalca Luisa Moraisa zatvorio program na ringu broj 2.

Povezana vest:  Selekcija Češke i Slovačke protiv "Palminih tigrova"

U  sredu su na programu preostali mečevi osmine finala.