dr Borislav Pelevic kik boksDoktor Borislav Pelević

Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, u utorak, 18. januara, na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu branio je i odbranio doktorsku disertaciju iz naučne discipline menadžment u sportu. Tema je bila „Standardi i funkcije menadžmenta sportskih takmičenja”.

Pelević je disertaciju branio pred tročlanom univerzitetskom komisijom. Činili su je: prof dr Milan Tomić, Ekonomska akademija „Plehanov“ Moskva, predsednik komisije, prof dr Zlatko Ahmetović, dekan Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu koji je bio mentor Peleviću, i prof dr Aleksandar Andrejević, rekotr Univerziteta „Edukons“ iz Novog Sada.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, KRAKOV 2013, Srbima četiri zlata

Po završetku izlaganja usledila su pitanja članova komisije, ali i prisutnih na vrlo posećenoj javnoj odbrani doktorske disertacije. Posle kratkotrajnog većanja Aleksandar Andrejević, rektor Univerziteta „Edukons“, objavio je da je Pelević disertaciju odbranio jednoglasno sa najvišom ocenom čime je dobio zvanje doktor nauka u sportu.

– Zahvaljujem se komisiji na strpljenju i pomoći tokom pripreme disertacije. Ovim sam zaokružio etapu u životu koja se tiče sportskog rada i veoma sam zadovoljan zbog toga – kratko je prokomentarisao Borislav Pelević.

Povezana vest:  Kik boks takmičenje održano u Novom Sadu