Srpski kik bokser Aleksandar Konovalov ponovo je šampion sveta, nakon što je večeras u Kovilovu savladao portugalskog borca Andrea Santoša nakon pet paklenih rundi jednoglasnom odlukom sudija.

Bio je to glavni meč večeri u okviru spektakla “Arena Friday Night Fights”, koji je direktno prenošen na specijalizovanom kanalu TV Arena Fight, a koji je imao i sedam fenomenalnih uvodnih borbi.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE U POLJSKOJ, Osam trijumfa Orlova na startu

Konovalov je bogatoj kolekciji dodao još jedan pojas namenjen profesionalnom prvaku sveta WAKO PRO federacije, koji do večeras nije imao vlasnika.

Bio je to ujedno i duel amaterskog svetskog šampiona Konovalova i prvaka Evrope.

„Biti svetski šampion nije mala stvar. Iako sam pojas uzimao nekoliko puta već, ovaj mi je za sada najdraži, a verujem da će sledeći biti još draži“, rekao je Konovalov posle meča.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić na Kopaniku brusi formu za Mersin

Specijalni gost spektakla bio je predsednik svetske amaterske kik boks federacije WAKO, Irac Roj Bejker.

Gost turnira bio je i proslavljeni kik bokser Ivan Strugar, koji je primio prelazni pehar za organizaciju “Arena Friday Night Fights 2”, koji je na programu 14. maja u sklopu turnira “Budva Splendid Grand Prix”.

I ovaj spektakl, najavljuju organizator Srđan Bugarčić i direktor Arene Nebojša Žugić, trebalo bi da bude direktno prenošen na specijalizovanom kanalu TV Arena Fight.

Povezana vest:  TEKVONDO, Kočegin stiže u Beograd

Događaj je organizovan uz apsolutno poštovanje svih epidemioloških mera.

Prisustvo publike nije bilo dozvoljeno zbog epidemiloških mera.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images