zenski_kata_tim

KARATE

DRUGI DAN 46. EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

Dva peta mesta

I dok su prvog takmičarskog dana na 46. Evropskom prven­stvu za seniore koje se održava u Cirihu, Srbi bili uspešni osvojivši tri medalje: jedno zlato Slobodana Bitevića i dve bronze Tamare Filipović i Dejana Pajkića, toliko im je u subotu nedostajalo sreće.

Ženski kata tim, u sastavu Ivana Stepanović, Dunja Žera­vić i Ana Kanjuh, kao i Marko Antić (do 60 kg), debitant u seniorskoj konkurenciji, zaustavljeni su na korak do od­ličja. U konačnom poretku zauzeli su 5. mesta.

Ženski kata tim u prvom kolu je radio protiv selekcije Hr­vatske i pobedio 3:2. U narednom kolu su Ivana Stepano­vić, Dunja Žeravić i Ana Kanjuh,poražene od kata tima Italije 5:0. U meču za bronzu naše devojke su pretrpele po­raz od Nemačke 3:2 i ostale bez medalje.

Povezana vest:  Aktuelna prvakinja sveta Jovana Preković bronzana na karate 1 Premijer ligi-Moskva 2019

Marko Antić u prvom kolu izgubio je od Francuza Lopesa 1:0. U repesažu je najpre pobedio Luksemburžanina Rašela 13:5, Mađara Horvata 4:0 i stigao do meča za bronzu. Na žalost, u odlučujućoj borbi pretrpeo je poraz od Nemca Hajmana 3:1.

– Nedostajalo je malo da i drugog takmičarskog dana ostva­rimo uspeh. Na tatami su izlazili naši mladi karatisti koji su se maksimalno borili, dali sve od sebe. Ostaje žal što dobra izdanja nisu zaokružili medaljama. Ni ženski kata tim ni Marko Antić u odlučujućim mečevima nisu imali sreće, malo je nedostajalo da ostvare pobede. Ovo je veliko isku­stvo za njih. Posle dva dana imamo tri odličja, zlato i dve bronze, a priliku da povećamo broj medalja imamo već da­nas kad će se u Cirihu raditi mečevi ekipa u borbama – na­glasio je selektor Goran Šćepaović.

Povezana vest:  KARATE, U SUSRET PRVENSTVU BALKANA U GRČKOJ

Na tatami je juče izlazilo još četvoro reprezentativaca. Jele­na Milivojčević (do 50 kg) u prvom kolu radila je protiv Ruskinje Ponomareve i pretrpela poraz 2:0. Ruskinja je ušla u finale, povukla Jelenu u repesaž gde je Srpkinja pre­trpela poraz od Švajcarkinje Magnin 5:0.

Maja Jovanović (55 kg) je takođe na startu imala za rival­ku Ruskinju. Šakirova je slavila 1:0, ali nije ušla u finale i Maja je ostala bez repesaža.,

Povezana vest:  TEKVODO, Bez medalje drugog dana na Gradn priju

Sanja Cvrkota (do 61 kg) za rivala je imala Francuskinju Donu od koje je pretrpela poraz 3:2, i nije ušla u repesaž.

Stefan Joksić (do 67 kg) protiv Nemca Gieglera u regular­nom delu radio je nerešeno 2:2, da bi u produžetku pretrpeo poraz 5:0,. Kako se Nemac nije plasirao u finale, Joksić ni­je ušao u repesaž.

Danas su na programu ekipna takmičenja u borbama.