mandic-gajic2

TEKVONDO

EP MANČESTER

Milici Mandić srebrna medalja

 

Najbolja srpska tekvondistkinja i učesnica narednih Olimpijskih igara u Londonu Milica Mandić (do 73 kg) osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mančetseru.

Mandić je u finalu izgubila od Ruskinje Anastasije Barišnikove rezultatom 4:3. Takmičarka beogradskog Galeba je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom savladala Kasandru Ikonen iz Švedske 10:2. Na taj način je izborila učešće u polufinalu, a time i medalju. U polufinalu je posle velike borbe pobedila Meldu Akčan iz Nemačke 2:0.

Povezana vest:  Jović očekuje nekoliko medalja na Gran priju u tekvondou

Mandićevoj je ovo druga medalja sa velikih takmičenja, jer je prošle godine bila bronzana na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Novu šansu za odličje imaće na leto i to na Olimpijskim igrama u Londonu. Srbija je tako osvojila drugu medalju u Mančesteru, jer je prvog dana Vanja Babić (+87) bio bronzani.

Ostali srpski takmičari nisu imali uspeha, jer su svi ispali u prvom kolu. Nikola Vučković (63) je u prvom kolu izgubio od Azerbejdžanca Ramika Nazarova 8:4, a Stojan Rabijac (80) od Rusa Ajdemira Šahbanova 7:5. Dosta se očekivalo od Dragane Gladović (57), ali je srpska olimpijka poražena u prvom kolu od Nemice Ane Lene Freming 8:1. Očito da mlada Šapčanka čuva snagu za London.

Povezana vest:  Fjuri-Kličko opet otkazano zbog nepoznatih medicinskih razloga

Poslednjeg dana EP na tatami izlaze Damir Fejzić (68), Ivan Karajlović (74), Katarina Šonjić (53) i Dajana Perišić (67). Fejzić će da se takmiči u Londonu i ovo mu je dobra provera.