stefanek

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U FINSKOJ

Davor Štefanek stao na korak do norme!

 

Na poslednjem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu u Finskoj šansu za normu “hvatao” je davor Štefanek u kategoriji do 60 kilograma. Iako se u poslednjem trenutku ukrcao u avion za Helsinki, Štefanek nije uspeo da izbori vizu za London a to nije pošlo za rukom ni Goranu Bulatoviću (do 84 kg).

Povezana vest:  EP ZA KADETE, Una Tuba osvojila bronzu u Poljskoj

Štefanek je odlično počeo. U prvom kolu savladao je Nemca Erika Veisa (2:0 u rundama), ali je Gruzijac Revaz Laški, koji se kasnije okitio zlatom, bio koban za reprezentativca Srbije. Davor je dobio prvu rundu, ali su preostale dve pripale Gruzijcu. Štefanek je otišao u repasaž, koji je ovoga puta predstavljao samo prestiž, s obzirom na to da su samo finalisti izborili učešće na OI. U borbi za bronzu Davor je prvo savladao starog znanca, Tonimira Sokola iz Hrvatske (2:1), a zatim i Šveđanina Frunzea Harutinjana (2:1).

Povezana vest:  „TROFEJ BEOGRADA” I DRUGI KUP SRBIJE, Spektakl na Krstu, kadeti spremni

Posle mečeva Štefanek je rekao:

-Pokraden sam! – bio je kratak Štefanek. – Njima nije odgovaralo da pobedim. Ideo dalje i nadam se da ću biti bolji, bez obzira na sudije.

As Partizana, Goran Bulatović, prvi put se oprobao u kategoriji do 84 kg i nije imao sreće. Naišao je na kvalitetnog rvača iz Kazahstana, Janarbeka Kenjeva, pa je već u prvom kolu Bulatović završio takmičenje.

Povezana vest:  Davor Štefanek osvojio srebrnu medalju na EP

U nedelju na strunjaču izlaze Dejan Franjković (96) i Nemanja Pavlović (120). Franjković u prvom kolu za protivnika ima Martineza Lamberta iz Hondurasa, a Pavlović Širokazu Šinja iz Japana.