ana_ivanovic_polufinale_linc

Ana Ivanović na terenu u Madridu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović startuje na turniru Premijer serije u Madridu, a njena protivnica u prvom kolu je Francuskinja Matilda Johanson, trenutno 90. na WTA listi. Meč je na programu posle 15 sati. Biće to njihov drugi međusobni duel, nakon što je Ivanovićeva 2004. godine dobila meč na turniru u gruzijskom gradu Batumiju posle predaje Johanson u drugom setu.

Povezana vest:  Del Potro otkazao nastup na US Openu

Ukoliko prođe sutrašnju prepreku, Srpkinja će u drugom kolu igrati sa pobednicom duela između Ruskinje Nađe Petrove i Amerikanke Vanje King. Na turniru čiji je ukupan nagradni fond 5,1 milion dolara, učestvuje i Jelena Janković, a njena protivnica u prvom kolu je Karla Suares Navaro iz Španije, najverovatnije u ponedeljak.

Istovremeno se na terenima teniskog kompleksa „Kaha Mahika“, sa novom podlogom od plave šljake, održava i ATP turnir masters serije za nagradni fond od 3,9 miliona evra. Učestvuju svi najbolji srpski teniseri, predvođeni prvim reketom sveta Novakom Ðokovićem.

Povezana vest:  Đoković usavršava nemački zbog saradnje sa Bekerom

Ðoković i Janko Tipsarević su kao prvi i sedmi nosilac slobodni na startu takmičenja, i mečeve drugog kola trebalo bi da igraju u utorak ili sredu. Viktor Troicki u prvom kolu, verovatno u ponedeljak, igra protiv Amerikanca Donadla Janga, trenutno 51. na ATP listi, sa kojim se do sada nije sastajao.

Ukoliko savlada Janga, Troicki će u drugom kolu igrati sa pobednikom duela između Francuza Rišara Gaskea i Brazilca Tomaza Belučija.

Povezana vest:  Marko Miladinović osvojio trofej na prvom ITF World Tour 15 M Belgrade u Srbiji