darko_milosevic_sp_kik_5SJAJNIM IZDANJIMA SRPSKIH BORACA U BEOGRADU ZAVRŠENO SP

Srbi druga sila sveta

 

Finalnim borbama u svih sedam disciplina kik boksa: lou kiku, K-1 stilu, ful kontaktu, lajt kontaktu, semi kontaktu, lajt kiku i muzičkim formama, u Beogradu je u subotu završeno Svetsko prvenstvo za kadete i juniore. I ova planetarna smotra potvrdila je visok kvalitet boraca iz Srbije. Najbolji mladi takmičari naše zemlje koji su se nadmetali samo u ringovnim disciplinama: lou kiku, K-1 stilu i ful kontaktu, osojili su ukupno 22 odličja. U riznici se našlo sedam zlatnih, šest srebrnih i devet bronzanih medalja čime se Srbija našla na visokom drugom mestu po broju odličja. Rusi su i dalje neprikosnoveno na čelu.

Selektor Nebojša Milošević nije krio zadovoljstvo posle Šampionata:

Povezana vest:  STARTUJE VAKO PRO GRAND PRI - K1, Falsoni posetio Beograd, sve spremno za spektakl

– Pred početak takmičenja nismo imali velike ambicije, u smislu da preteknemo Ruse. Znali smo da imamo kvalitetne takmičare, borbene, željne dokazivanja, i očekivali smo plasman među prve tri selekcije. Sa 22 medalje smo bili drugi. Ono što nas sve posebno raduje je da su naši borci u duelima sa Rusima bili fantastični i da je dosta odličja osvojeno upravo posle pobeda nad baćuškama.

Srbija je jedno vreme bila poznata i po grupi sjajnih devojaka. Reprezentativke naše zemlje osvajale su medalje na Šampionatima, bile među najkvalitetnijim takmičarkama. Poslednjih godina, na žalost, nije bilo mnogo devojaka u kik boksu, ali i ovaj Šampionat je potvrdio da se u poslednje vreme menja i ta situacija. Milošević naglašava:

– Ovoga puta u reprezentaciji smo imali 10 devojaka, i njih devet se okitilo odličjima. Gledano u celini sve su ispunile ono što se od njih očekivalo, alis u se dve takmičarke izdvojile. Mirela Barudžić u lou kiku do 48 kg je pokazala izuzetnu visprenost i snalažljivost u ringu. U duelima sa iskusnijim, možda i kvalitetnijim rivalkama uspevala je da pronađe pravi način za pobedu. Druga je Mirjana Vujić koja je odradila dva sjajan meča, a u finalu je nesrećno pretrpela poraz. Naime, u finalu je protivnica odmah pri pozdravljanju na početku borbe udarila nogom u lice i povredila joj nos. Zbog povrede je morala da preda meč.

Povezana vest:  Miličić zbog povrede predao debitantski meč u ringu

sp_drugi_dan_1Muškarci su tradicionalno bili dobri. Nekoliko odličnih takmičara, nekoliko hrabrih i srčanih boraca, i 13 medalja oko vrata. Milošević ističe:

– Ono što je jako važno je da su svi borci bili borbeni i da su dali sve od sebe. Za nas je to i najvažnije. Manje više svi su bili u okviru onoga što smo i očekivali od njih, ali moram da izdvojim trojicu takmičara kojis u se nametnuli kvalitetom. Aleksandar Konovalov, Miljan Vidović i Darko Milošević su borci koji su tokom turnira pokazali izuzetan kvalitet. Sve duele su dobijali ubedljivo, bili su dominantni, nadmoćni u odnosu na rivale. Interesatno je da su sva trojica u finalima radili protiv Rusa i da su ih deklasirali. U celini, nema razloga da brinemo za budućnost. Ovi momci i devojke su pokazali da imamo još jednu dobru generaciju – zaključio je Milošević.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI TURNIR „SRBIJA OPEN“ ISPUNIO OČEKIVANJA, Sjajni dueli u „Pinkiju“

PHOTO: ataimages.rs