lopta_u_kosuMetalac na turneji u Sloveniji

 

Košarkaši valjevskog Metalca sutra uveče idu na turneju po Sloveniji, gde će odigrati tri kontrolne utakmice u pripremama za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Prvu utakmicu igraju 28. septembra sa Zlatorogom, bivšom Pivoranom Laško, potom 29. septembra sa ekipom Šentjur, a 30. septembra sa Elektrom u Velenju.

Pod vođstvom novog trenera Velimira Gašića valjevski prvoligaš odigrao je do sada devet pripremnih utakmica i svih devet dobio. Valjevci su u novoj sezoni pojačani povratnikom iz Rumunije, centrom Radomirom Marojevićem, bekom OKK Beograda Draganom Kruščićem, krilom Mega Vizure Stefanom Balmazović, krilnim centrom kruševačkog Napretka Milovanom Savićem i plejmejkerom Markom Ljubičićem iz podgoričke Budućnosti.

Povezana vest:  Klipersi sa Marjanovićem u petorci bolji od Sakramenta

Iz prošle sezone tu su Stefan Birčević, Marko Ljubojević i Milan Trtić, mladi centar Marko Dujković (20, 226) čeka ispisnicu iz beogradskog Superfunda, dok su kapiten Dejan Beljić, Nikola Tomašević, Đukan Đukanović, Nemanja Perić i Stefan Vujić ponikli u Valjevu.

Takmičenje u KLS počinje 9. oktobra kada Metalac igra sa Vojvodinom u Novom Sadu, a sedam dana kasnije pred svojim navijačima u renoviranoj hali sportova dočekuje Proleter iz Zrenjanina.

Povezana vest:  Đorđević: Još nismo tim, tome težimo