aerts_kyotaro_K1_2010K-1

U “YOKOHAMA ARENI” ODRŽAN PRVI U SERIJI K-1 GRAND PRIX TURNIRA U 2010.

Kjotaro nokautirao Aertsa

 

Turnir u “Yokohama areni” kojim je i zvanično počela takmičarska sezona u K-1 Grand prix-u opravdao je očekivanja. Publika je mogla da prati devet mečeva, uključujući dva za odbranu pojaseva profesionalnih prvaka u K-1 u kategorijama do 100kg i +100kg. Viđena su dva nokauta, a legendarni japanski borac Musashi se i zvanično oprostio od aktivnog bavljenja sportom.

Najvažniji mečevi ovog turnira bili su dueli za pojaseve profesionalnih prvaka u K-1 u kategorijama do i preko 100kg.

Za pojas profesionalnog šampiona do 100kg nademtali su se Japanac Kyotaro i legendarni Peter „The Dutch Lumberjack” Aerts. Aertsu je ovo bila prilika da posle tri trijumfa u K-1 Grand prix-u, na zalasku karijere oko struka stavi i pojas profesionalnog prvaka sveta. Koliko je želeo ovaj pojas ilustruje i činjenica da je kilažu spustio na 97kg – brojku koju odavno nije pokazivala vaga kada bi se on popeo na nju.

Još jednom se pokazalo da su želje jedno, a trenutne mogućnosti nešto sasvim drugo. Kyotaro, koji je pojas osvojio prošlog aprila upravo na ovom istom mestu, nije dozvolio iznenađenja. Pre godinu dana pred njim su poklekli Holanđanin Melvin Manhoef i Turčin Gokhan Saki, a sada je ring pognute glave napustio Peter Aerts. I to pre predviđenog roka, doživeo je nokaut u 2. rundi. Posle inicijative koju je Kyotaro imao i nekoliko dobrih serija udaraca kojima je poprilično uzdrmao Holanđanina, desni kroše je bio presudan. Aerts se našao na podu i nije mogao da završi meč, a Kyotaro je odbranio pojas šampiona.

Povezana vest:  KIK BOKS, POBEDOM 4:1 PROTIV GRČKE SELEKCIJA SRBIJE OBEZBEDILA MESTO U POLUFINALU GRAN PRIJA, Efektno razbijeni Grci

U drugom duelu za profi pojas četvorostruki šampion K-1 Grand prix-a i aktuelni profesionalni prvaka sveta u K-1 +100kg Holanđanin Semmy Schilt radio je protiv sunarodnika Errola Zimmermana. Duel je trajao tri runde, a završen je pobedom Schilta. Sudije su bile jednoglasne 3:0 (30:27, 30:27, 30:28), a Zimmermanu ostaje za utehu da je pružio dobar otpor.

overeem_poturak_K1_2010Meč kome su organizatori dali najveći značaj, borba kojom su ztvorili K-1 GP u “Yokohama areni” je duel između Marokanca Badr Harija i Belorusa Alekseya Ignashova. “Bad boy” je poslednjih dana punio novinske stupce u Holandiji zbog navodne umešanosti u incident ispred jednog noćnog kkluba posle koga je porter završio sa teškim telesnim povredama. Bilo je pitanje da li će uopšte doći u Japan, ali je ipak stigao. Sa druge strane “Red Scorpionu”, kako zovu Ignashova, ovo je prvi meč u K-1 ringu posle četiri godine koje je proveo lečeći se od alkoholizma. Bila je to još jedna lagana pobeda Harija odlukom sudija 3:0 (30:26, 30:26, 30:26) u meču u kome je sve vreme diktirao tempo i u kome pitanje pobedniak nijednom nije došlo u pitanje.

Povezana vest:  SVETSKI ŠAMPION NENAD PAGONIS OTVORIO KLUB U NOVOM SADU

Duel koji je bio zanimljiv ljubiteljima K-1 sa prostora nekadašnje Jugoslavije je okršaj između Alistaira Overeema (Holandija) i Dževada Poturka (Bosna i Hercegovina). Holandsko “brdo mišića” je zabeležilo još jednu pobedu, prekidom u prvoj rundi. Istina, i na ovu se može uložiti nekoliko žalbi zbog udaraca koje je rukovodstvo K-1 GP-a navodno zabranilo (udaranje protivnika iz klinča kolenom dok ga drži sa obe ruke), ali piše se pobeda. Bio je dominantan, ali se Poturak nije obrukao. Radio je najbolje što je mogao, napadao kad je imao priliku, izdržao nekoliko nasrtaja Overeema i može se reći da se  nije obrukao na debiju u K-1 ringu u Japanu.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2012, Odlične borbe u finalu u Šumicama

 

Rezultati borbi

Uvodne borbe: Tsutomu Takahagi (Japan) – Makoto Uehara (Japan) 3:0, Mitsugu Nodda (Japan) – Prince Ali (Iran) 3:0.

Prestiž mečevi: Sergeii Lashchenko (Ukrajina) – Takumi Sato (Japan) 3:0, Gokhan Saki (Turska) – Singh “Heart” Jaideep (Indija) 3:0, Jerome Le Banner (Francuska) – Tyrone Spong (Surinam) 3:0, Alistair Overeem (Holandija) – Dževad Poturak (Bosna i Hercegovina) 3:0 (KO 1. runda).

Cereomija oproštaja Musashia od aktrivnog bavljenja K-1.

Meč za profi pojas u K-1 do 100kg: Kyotaro (Japan) – Peter Aerts (Holandija) 3:0 (KO 2. runda).

Meč za profi pojas u K-1 +100kg: Semmy Schilt (Holandija) – Errol Zimmerman (Holandija) 3:0.

Super prestiž meč: Badr Hari (Maroko) – Alexey “Red Scorpion” Ignashov (Belorusija) 3:0.

SNIMAK Peter Aerts vs Kyotaro MOŽETE POGLEDATI OVDE