Carlos Tevez and Didier Drogba show their mutual respect

Tevez razmišlja o tužbi protiv Mančinija zbog klevete

 

Argentinski fudbaler Mančester Sitija Karlos Tevez (27) razmišlja o tužbi protiv menadžera kluba Roberta Manćinija zbog klevete, javlja BBC. U utorak je Disciplinski odbor Sitija kaznio Teveza oduzimanjem mesečne plate zbog navodnog odbijanja da uđe u igru u drugom poluvremenu utakmice 2. kola Lige šampiona protiv Bajerna.

Argentinskog napadača prijavio je menadžer Manćini, a Tevez je sve vreme tvrdio da se radilo o nesporazumu, odnosno da nije odbio da uđe u igru, već nije hteo još jednom da se zagrejava. Iako je ostalo neutvrđeno koja je verzija tačna, Tevez je proglašen krivim zbog kršenja uslova ugovora.

Povezana vest:  Maradona i Dunga imaju šansu da osvoje prvenstva i kao treneri

BBC javlja da Tevez ima 14 dana da se žali na ovakvu odluku Disciplinskog odbora, a u slučaju da interna žalba ne uspe, planira da odvede celi slučaj i dalje.

Navodno Tevez i njegovi savetnici smatraju da su razlozi koje je klub naveo kao osnovu za njegovo kažnjavanje netačni, a pozivaju se na Manćinijeve javne komentare neposredno nakon susreta protiv Bajerna koji bi se mogli interpretirati kao klevetanje.

Povezana vest:  Frikomov Sladoled GOOOL zvanični sladoled Orlova

U međuvremenu je klub sa Estlandsa otkrio kako mu se ne žuri da se reši usluga problematičnog igrača koji je ugovorno vezan do 2014. godine.

-Mogu potvrditi da je posle razgovora trenera Roberta Manćinija i predsednika Kaldona Al Mubaraka da je službeni klupski stav da ni jedna ponuda za Karlosa neće biti razmatrana ako ne odražava njegovu pravu tržišnu vrednost – poručio je Sitijev PR.

Povezana vest:  Britanska policija pokrenula istragu o korupciji u fudbalu

Poslednju utakmicu za „građane“ Tevez je odigrao 21. septembra u Liga kupu protiv Birmingema, a njegovu tržišnu vrednost Transfermarkt.de procenjuje na 40 miliona evra.