Ivan Strugar protiv Mehmeta Ozera

PROMENA U GLAVNOJ BORBI VEČERI PROFI REVIJE„SPLENDID GP“

 

ivan_strugar_kikU petak, 11. decembra u Bečićima, u okviru tradicionalne profi revije „Splendid Gran pri biće odrađen i meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik do 85,1kg. Ivan Strugar, najbolji borac WAKO federacije svih vremena, braniće pojas protiv Turčina Mehmeta Ozera. Iako je prvobitno najavljeno da će njegov rival biti Mihael Hromik, srebrni sa SP u Filahu, do promene je došlo zbog povrede Slovaka.

„Splendid Gran pri“ će se održati po treći put čime ovaj turnir postaje tradicionalni završetak takmičarske godine. Ujedno, drugi put u okviru ove manifestacije Ivan Strugar će raditi meč za pojas šampiona. Govoreći o promeni protivnika Strugar je rekao:

Biću iskren, nije mi svejedno što je na par dana pred meč došlo do promene. Sve vreme, od kada smo kontaktirali sa Slovacima spremao sam se za Hromika koji je moje visine i ima kontra gard. Sada sam saznao da ću za rivala imati drugog protivnika. Ozer je bronzani sa Svetskog prvenstva u Filahu, takođe je kvalitetan borac, ali sa potpuno drugačijim karakteristikama od Hromika. Ostalo je malo vremena da pripremim taktiku za njega. Naravno, ta promena ne menja moje planove. Kao i u svakom prethodnom meču i u ovaj ulazim sa samo jednimciljem – pobedom. Zna se da će ovo biti moj oproštajni meč u ovoj kategoriji i želja mi je da se od kategorije 85,1kg oprostim pobedom. U planu je da naredne godine malo podignem kilažu i onda napadnem i petu titulu profesionalnog prvaka sveta.

Povezana vest:  KANCELARIJA WAKO U BEOGRADU, Pelević: Izabran sam jednoglasno I to je priznanje za Kik boks savez Sr

Goran Radonjić je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u austrijskom gradu Filahu osvojio zlatnu medalju u lou kiku +91kg.  Sada će se predstaviti crnogorskoj publici u prestiž meču protiv Grka Mihaludisa Atanasiosa.

Posle Svetskog prvenstva odmorio sam par dana, a potom otišao u Holandiju u kojoj sam se pripremao za ovaj meč. Posledwe dve-tri nedelje sam u Podgorici, treniram u klubu „Ariston“ i zadovoljan sam spremnošću. Atanasios je mlađi od mene, ali je reč o iskusnom takmičaru, pokušaće sve da me pobedi, ali sam spreman i motivisan da pred svojim navijačima pokažem kvalitet i zabeležim trijumf.

Povezana vest:  Slavlje Tigrova u Končarevu

Menadžer Boban Nikić, predstavnik WAKO Pro za Crnu Goru, čovek koji je sinonim za kvalitetnme organizacije, se osvrnuo na tehničke detalje trećeg „Splendid Gran prija”:

Odlučeno je da se u okviru ove profi revije održi pet borbi. Glavna je ona između Strugara i Ozera koji će u borbi za profi pojas šampiona planete u lou kiku do 85,1kg raditi pet rundi po tri minuta. Radonjić i Atanasios će u prestiž borbi po pravilima K-1 raditi tri runde po tri minuta. U preostale tri borbe, koje spadaju u uvodni program, snage će odmeriti borci iz Crne Gore i Mađarske. Istina je da imamo velikih problema oko finansiranja turnira. Ni približno nismo obezbedili zatvaranje finansijske konstrukcije, ali nadam se da će nam nadležni državni organi i sponzori pomoći da u nekoliko narednih dana rešimo problem. „Splendid Gran pri” će početi u 21 čas uz direktan prenos na Televiziji Crne Gore. Interesovanje je veliko, a u prodaju je pušteno 100 karata po ceni od 50 i 100 evra. Zvanična merenja obaviće se u četvrtak u 12 časova. Ringovni sudija u glavnom meču biće Zoran Šimurina, a bodovne sudije su Ratko Roganović iz Crne gore, jedan sudija iz Turske, kao i neutralni arbitar.

Povezana vest:  SP ZA KADETE I JUNIORE, U Beogradu padaju rekordi

 

Parovi „Splendid Gran prija”

Uvodne borbe, Crne Gora – Mađarska – do 63,5kg: Marko Nikolić – Zolt Ferenc. Do 67kg: Milan Jovanović – Andreas Bazo. Do 71kg: Ivan Tošković – Atila Ferenc.

Prestiž meč: Goran Radonjić (Crna Gora) – Mihaludis Atanasios (Grčka).

Meč za profi pojas u lou kiku do 85,1kg: Ivan Strugar (Crna Gora) – Mehmet Ozer (Turska).