konovalov trening

NOVI SPEKTAKL U JAGODINI

Konovalov protiv Španca za WAKO PRO pojas

Jedan od najboljih srpskih kik boksera Aleksandar Konovalov prvi put u svojoj karijeri imaće priliku da se bori za titulu profesionalnog prvaka sveta u WAKO pro organizaciji. Meč je zakazan za 27. februar u Jagodini, a protivnik mu je četvrtorangirani na svetskoj listi Španac Andoni Iglesijas de la Krus. Meč je planiran da se radi u pet rundi, kategorija do 64,5 kilograma, disciplina lou kik.

-Za meč sam saznao pre nešto malo više od mesec dana i od tada sam potpuno fokusiran na to. Dvojicu bolje rangiranih protivnika sam već pobeđivao, sa Špancem se još nisam borio. Uvek mi je dodatni motiv, ali i veća obaveza kada boksujem u svom gradu, a nikada do sada ulog nije bio ovoliko veliki. Ja sam amaterski prvak sveta i profesionalni prvak Evrope, ali svetska titula je kruna svega – rekao je Konovalov.

Povezana vest:  FINALE WAKO PRO (FOTO), Srpski tim želi titulu svetskog prvaka

Konovalov je posle svetske amaterske titule osvojene u Beogradu uspeo da postane i šampion ruske ACB organizacije u kategoriji do 61 kilograma. Ima otvoren poziv da se vrati i brani tiulu, ali je upravo težinska granica ono zbog čega, za sada, ne želi da se ponovo bori u toj organizaciji.

-Ništa mi nije teško kao skidanje kilaže. To me umara i psihički i fizički. Jedva čekam da prođe merenje u petak. Naravno, sve je to nevažno u poređenju sa onim što sledi u subotu, a to je meč za profi titulu u Jagodini. Znam da će hala biti puna i obećavam da ću dati sve od sebe da ljudi iz nje zadovoljni odu – izjavio je Konovalov.

Povezana vest:  K-1, GRAN PRI ISTOČNE EVROPE, Kemayo osvojio Bukurešt

Spektakl u hali JASSA počinje u 17,00 časova uvodnim borbama:

48 kilograma: Jovana Zdravković, Palmini tigrovi – Milica Nikolić, Novi Beograd

57 kilograma: Danijel Bogdanović, Palmini tigrovi – Fazlija Redžepi, Vranje

63, 5 kilograma: Boban Marinković, Palmini tigrovi – Miroslav Mazić, Vojvodina

63, 5 kilograma: Predrag Mijajlović, Palmini tigrovi – Sedad Bukvić, Novi Pazar

Povezana vest:  Tradicionalni kik boks i boks turnir Budva Splendid Grand Prix - Arena Fight Night 22. maja

81 kilogram: Nemanja Pantelić, Palmini tigrovi – Vukašin Obradovič, Niš