U februaru prva RTS-ova tinejdžerska serija 

525px-RTS_logoRadio-televizija Srbije (RTS) će od 21. februara početi premijerno prikazivanje svoje prve tinejdžerske serije „Priđi bliže“ u kojoj su u glavnim ulogama roditelja Ivana Mihić i Dragoljub Mićko Ljubičić. 
Režiser Petar Stanojlović rekao je danas novinarima na snimanju „Priđi bliže“ u beogradskoj četvrti Višnjička Banja, da je zadatak 16 nastavaka dramske serije da kod tinejdžera promoviše stvaranje pozitivnih stavova, odgovornog ponašanja i atmosfere jednakosti i tolerancije. 
-Kroz strukturu komedije-drame tretiramo male teme kao što je zaljubljivanje ili generacijski odnosi, kroz tri osnovne tačke, porodicu, školu i kafić. Naš zadatak je da ispričamo priču o nesvesnim diskriminacijama u društvu – rekao je Stanojlović. 
Jovani Andrić pripala je glavna uloga tinejdžerke Bebe, koja živi u Beogradu sa roditeljima (Mihić i Ljubičić) i prolazi kroz „slatke muke odrastanja“. Autori serije ističu da Bebina očajnička potraga za identitetom uzrokuje diskriminaciju drugih, a svi likovi nailaze na probleme iz nepromišljene želje da se uklope i postanu identični preovlađujućem društvenom modelu. 
„Priđi bliže“ bavi se srpskim tinejdžerima, ali Stanojlović ističe da se u slikanju njihove svakodnevice nije išlo do kraja, i da je autorska ekipa stilski pokušala da izbegne turbo-folk i „rijaliti“ obrasce koje danas prati veliki broj mlađih generacija. 
-Napravili smo lukavstvo. Gledamo da budemo što bliži stvarnosti, ali je toliko stilizujemo da sugestivno preporučujemo šta su modeli ponašanja. U kostimu nismo išli na treš estradnu kulturu, nego smo stilizovali stvarnost. Nismo koristili jake i brze ritmove već mek gitarski zvuk, kao ‘Grin dej’ (Green Day) – rekao je Stanojlović. 
Prema njegovim rečima, serija se ne bavi otvoreno ni problemima narkomanije, kriminala i preranog seksualnog sazrevanja mladih, jer bi to „zahtevalo strašno realističnu seriju i suroviji žanr“. 
-Mi sa bavimo i time, imamo mišljenje o tome, ali nema eksplicitnosti – istakao je Stanojlović. 
Seriju „Priđi bliže“ RTS snima po modelu „edukacija kroz zabavu“ uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike Srbije, saradnju i nadzor Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i finasijsku pomoć Evropske komisije. 
Scenaristkinja je Danica Pajović, a u seriji igraju i Nebojša Dugalić, Gorica Popović, Stevan Gardinovački, Kristina Radenković, Željko Mitrović i drugi. 
Snimanje je počelo u oktobru prošle godine u Valjevu, a većinom se radi na lokacijama u Beogradu. Planirano je da serija „Priđi bliže“ ide jednom sedmično od 17.30 na Prvom programu RTS-a. 

Povezana vest:  Tom Kruz u trileru po romanu Lija Čajlda