Beaver-poster

Film Mela Gibsona „The Beaver“ podbacio u bioskopima

Čini se da bi Mel Gibson, nakon što je dospeo u javnost zahvaljujući incidentima u kojima je imao seksističke i antisemitske komentare, mogao izgubiti svoju težinu u bioskopima. Njegov najnoviji film „The Beaver“ prikazan je u 22 bioskopa ovog vikenda i podbacio.

Film je zaradio 104.000 dolara, sa sitnih 4.745 dolara u proseku po svakom bioskopu. Film je je izašao godinu dana nakon što je njegov ugled u javnosti već okrnjen. Gibson je i ranije, 2006. godine u pijanom stanju izao antisemitske izjave, ali je njegov ugled u javnosti dodatno pogoršan prošlog leta kada su se pojavili snimci na kojima je on vređao svoju bivšu devojku, govoreći joj uvredljive stvari na telefon.

Povezana vest:  Premijera filma "Vojna akademija" 6. novembra u Sava Centru

-Ne mislim da je to što je Mel uradio u svom privatnom životu toliko uticalo na gledanost filma. Ovo nije rola u kojoj ljudi očekuju da će ga videti – rekao je Richie Fay, predsednik distribucije.

U filmu koji je režirala Džodi Foster i u kojem i igra, Gibson glumi depresivnog čoveka koji komunicira jedino s lutkom. Film je do sada obišao i nekoliko festivala te dobio dobre kritike.

Povezana vest:  Laureat filmskog festivala u Berlinu, PIRANE, od 23. maja u bioskopima

Prikazivanje filma će se u Americi proširiti na oko 30 bioskopa sledećeg vikenda. Distributeri kažu da se ovde ipak više radi o filmu koji je za neku kućnu varijantu, nego za veliko platno. Uprkos tome što u njemu igra glumac poput Mela Gibsona, on ipak ne privlači ljude u bioskope, ali distributeri se nadaju da će naići na pozitivan stav publike koja će ga gledati na TV ekranima.

Povezana vest:  Noć srpskog filma u više od 30 bioskopa širom Srbije

Ukoliko film ne uspe da privuče širu publiku, to će značiti uzaludni gubitak novca, jer je u njegovo snimanje uloženo oko 21 milion dolara.

Trejelr za film pogledajte OVDE!