Takmicari_u_driftu_KG

Mađar najbolji u moto takmičenju u driftu

Adam Kereni (Kereny) iz Mađarske pobednik je današnjeg međunarodnog moto takmičenja u driftu u Kragujevcu, na kojem se nadmetalo 50 učesnika iz 14 zemalja.

Kareni je dobio najviše poena u pojedinačnom takmičenju, a deo je i timske ekipe u kojoj je bio i Sebastien Cornec, koja je ekipno dobila najviše poena.

Prestižna međunarodna manifestacija u kojoj se vozači nadmeću u driftu održana je na parking stazi u krugu fabrike „Fiat Automobili Srbija“, koja je i ove godine podržala to takmičenje.

Povezana vest:  Doviciozo pobedio u San Marinu

Ovogodišnje takmičenje u driftu u Kragujevcu, koje se održava četvrtu godinu u ovom gradu, zapravo otvara evropsku sezonu u driftu „King of Euorpe“ koja se održava u Francuskoj, Belgiji, Cceškoj, Mađarskoj i Finskoj.

Takmičeje u driftu u Kragujevcu prenosile su i „Motors TV“ i „Arab Motors“.

Drift, kako objašnjavjau poznavoci ovog takmičenja, podrazumeva „zanošenje“ automobila tokom voznje, pri čemu vozač svojom sposobnošću i umećem bočnim proklizavanjem zadnjeg dela prelazi na stazu. Suština je da se spoji pet ili šest povezanih „okreta“ bez ikakvih smetnji ili zaustavljanja vozila u toku drifta.

Povezana vest:  DUŠAN BORKOVIĆ I NIS PETROL RACING TEAM SPREMNI ZA SLOVAČKU I NASTAVAK EVROPSKOG POHODA U ETTC-u

Ovo takmičenje nije samo nesvakidašnja forma moto-sporta, već ga prate i atraktivni prizori za publiku, kompletirani škripom guma, vriskom motora i oblacima dima koji ostaju za automobilom koji svaku krivinu prolazi bočno, a tu je i nežniji pol koji posle takmičenja čini sve da auto zablista.

Ono što ocenjuju sudije, koje su obično bivši profesionalni drift ili reli vozači, jesu brzina vozila pod kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta i kontrola nad vozilom pod ekstremnim uslovima, odnosno linija, ugao, brzina i šou faktor.

Povezana vest:  RELI, FINAC POBEDOM KRENUO U POHOD NA TITULU