anica_dobra_zena-sa_slomljenim_nosem

Kristalna koala za film “Žena sa slomljenim nosem“

Srpskom reditelju Srđanu Koljeviću danas je u ambasadiji Australije u Beogradu uručena nagrada „Kristalna koala“ za film “Zzena sa slomljenim nosem“.

Film je osvojio nagradu publike na Srpskom filmskom festivalu u Australiji, koji je prošle godine održan u šest velikih gradova Australije – Sidneju, Melburnu, Pertu, Adelaidu, Kanberi i Vulagongu.

Povezana vest:  Dženifer Lorens: Neprijatno mi je kad moram da se ljubim na filmu

Koljević je rekao da je „zaista srećan“ što je dobio nagradu Srpskog filmskog festivala.

“Publika u Australiji je glasala da pobedi film ‘Zzena sa slomljenim nosem’. A vidim da ovaj festival u Australiji napreduje iz godine u godinu i što se tiče publike i što se tiče programa i u tom smislu sam zaista srećan sa ovom nagradom“, rekao je on.

Povezana vest:  Film Šišanje prikazan i u Skupštini Vojvodine

Koljević je dodao da je nagrada, koju mu je danas uručila ambasadorka Australije u Beogradu Helena Studert, „jedna od najlepsih nagrada“ koje je dobio za film.

U konkurenciji su se još našli filmovi: “Besa“ Srđana Karanovića, „Medeni mesec“ Gorana Paskaljevića, „Neke druge priče“ – eks-ju omnibus rediteljki Ivone Juke, Ana Marije Rosi, Ines Tanović, Marije Džidževe i Hane Slak, „Tamo i ovde“ Darka Lungulova i „Djavolja varoš“ Vladimira Paskaljevića.

Povezana vest:  Divlji život: Idilična slika povratka prirodi od 18. juna u odabranim bioskopima

Srpski filmski festival se održava svake godine, počev od 2001. kada je ustanovljen u cilju promovisanja srpskog filma i srpske kulture ne samo srpskoj dijaspori u Australiji već i australijskoj publici. U poslednjih 10 godina na njemu je prikazano preko 76 filmova.