NM-2011-visual

Noć muzeja u Smederevu na četiri lokacije

Programi manifestacije Noć muzeja u Smederevu odvijaće se 14. maja u Muzeju smederevskog podunavlja, Galeriji savremene umetnosti, Narodnoj biblioteci i u Malom gradu

smederevske srednjevekovne tvrđave despota Đurđa Brankovića.

U saradnji sa Galerijom naivne umetnosti iz Kovačice u Noći muzeja Smederevo se odlučilo da prikaže odabrane slike naivaca, a autor te postavke je kustos Galerije naivne umetnosti iz Kovačice Ana Žolnaj Barca.

Povezana vest:  Novi nastavci "Instrumenata smrti" u izdanju Čarobne knjige

Tokom Noći muzeja, koja se ove godine u Smederevu održava treći put, slikari naive iz Kovačice, Jano Žolnaj, Štefan Varga i Drago Terzić slikaće pred publikom.

U smederevskoj Galeriji savremene umetnosti biće priređena samostalna izložba sitne plastike Milice Radisavljević i Biljane Polovine Stejić.

Antologija Dragomira Brajkovića „Glasovi neumrli“ s kompakt diskom na koji su snimljeni glasovi pesnika dok čitaju pesme u radijskoj emisiji „Antologija pesnika“ biće promovisana u Narodnoj biblioteci.

Povezana vest:  Enciklopedije na popustima od 50 ili 75 odsto u knjižarama Delfi u Požarevcu i Užicu

Ispred Turisticko-informativnog centra Smedereva biće postavljena ulična izložba fotografija, razgednica i postera starog i novog Smedereva.