mel-gibson

Džodi Foster: Mel Gibson je autentična ličnost

 

Glumica i režiserka Džodi Foster rekla je, u intervjuu francuskom listu „Figaro“ da je glavnu ulogu u svom trećem filmu „Dabar“ poverila Melu Gibsonu, jer je on autentična ličnost i njen višegodišnji prijatelj.

-Mela Gibsona poznajem već petnaest godina. Postali smo nerazdvojni prijatelji još od prvog našeg susreta prilikom snimanja vesterna ‘Maverik’ – rekla je ona.

Povezana vest:  The Artist osvojio nagradu Američkog udruženja režisera

Fosterova je odbacila tvrdnje da je njen film propao u američkim bioskopima zbog toga što glavnu ulogu u njemu glumi Gibson, koji je nedavno optužen za nasilje u porodici i koji je imao je i nekoliko politički nekorektnih izjava.

„Mel je potpuno autentična ličnost, i upravo zbog toga sam mu poverila ulogu Valtera u mom poslednjem filmu“, objasnila je oskarovka.

Povezana vest:  Brus Vilis želi ulogu negativca u novom Bondu

Ona je dodala da je njen film u SAD naišao na mlak prijem jer Amerika ne voli komične drame.

-To je nezavistan film i nije za svakoga – rekla je ona.

-To je deo našeg nasleđa – mi volimo ili dramu ili komediju. Moj film pokušava nešto drugačije i zato mislim da će biti bolje primljen u Evropi.

Povezana vest:  Stiže nastavak "Bitke za Pacifik"?

Na sinoćnjoj premijeri filma „Dabar“ Fosterova se pojavila ruku pod ruku sa Gibsonom, a crvenim tepihom je prošetao i teniski as Novak Đoković sa devojkom. Film „Dabar“ će se od 25. maja pojaviti na redovnim bioskopskim repertoarima.