JOHNNY_ DEPP_PENELOPE_CRUZ_IAN_McSHANE_Pirati_4

„Na čudnim plimama“ zaradio 256,3 miliona dolara širom sveta

Nastavak filma „Pirati s Kariba“, „Na čudnim plimama“ našao je svoje mesto u plovidbama i van SAD-a, gde je zaradio rekordnih 256,3 miliona dolara na međunarodnom box-officeu.

Ovo prevazilazi i prethodni uspeh ekranizacije šeste knjige „Harryija Potera“ iz 2009., „Harry Potter i Polukrvni princ „, koji je zaradio 236 miliona dolara u bioskopima van SAD-a.

Iz kompanije Walt Disney su saopštili da je „Na čudnim plimama“ zaradio 90,1 milion dolara u zemlji. U kombinaciji sa zaradom širom sveta ukupno je zaradio 346,4 miliona dolara, što je četvrta najbolja zarada nekog filma u prvom vikendu prikazivanja u bioskopima ikada.

U novi 3D nastavaku „Pirata s Kariba“ nećete videti Keiru Knightly i Orlanda Booma, ali je zato tu Jonny Depp kao kapetan Jack Sparrow, a novina su i glumci Penelope Crzu i Ian McShane. Prethodna tri izdanja „Pirata s Kariba“ su ukupno zaradila 2,7 milijardi dolara širom sveta.

Povezana vest:  Ladies Night uz film "Dublerka" 21. januara u Cineplexx bioskopima

-Celi film je baziran na tome da se pusti u bioskpe širom sveta, jer smo imali osećaj da će postići snažan uspeh na međunarodnom tržištu – rekao je Chuck Viane, šef distribucije u Disneyu, i dodao je da Jpnny Depp nije samo domaća, već međunarodna zvezda. Viane nije rekao da li ovaj uspeh znači i to da će se snimati još jedan nastavak popularnih „Pirata s Kariba“, ali se to sada čini vrlo verovatnim.

Povezana vest:  Potpisan sporazum o saradnji Filmskog centra Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije

„Na čudnim plimama“ je jedini novi film koji je pušten u bioskope širom sveta tokom ovog vikenda, a u drugoj sedmici od objavljivanja hvaljena komedija „Djeveruše“, u kojoj glumi Kristen Wiig, je bila druga na box-officeu sa 21 milion dolara zarade, što znači da joj je prihod opao za 20 posto od vikenda kada se prvi put našla na velikom platnu.

Lagani pad u zaradi imao je i filmovi „The Hangover“, a „Ponoć u Parizu“ Woodyja Allena koji je prikazan u samo šest bioskopa zaradio je 96.000 dolara po jednom od njih.

Film „Na čudnim plimama“ je posebno bio gledan u Rusiji, Kini i Indiji, gde je zaradio 52,6 miliona dolara, a ostvario je najveću zaradu u Rusiji koji je ikad imao neki film, uzimajući 28,6 miliona dolara.

Povezana vest:  Danijel Dej Luis o Linkolnovom glasu

Konačne zarada na američkom i kanadskom tržištu filma „Na čudnim plimama“ biće poznata danas tokom dana, piše Hollywood.com.

Prema preliminarnim rezultatima među prvih 10 najgledanijih u SAD-u i Kandi su:

„Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides“- 90,1 miliona

„Bridesmaids“- 21 milion

„Thor“- 15,5 miliona

„Fast Five“- 10,6 miliona

„Rio“- 4,7 miliona

„Priest“-4,6 miliona

„Jumping the Broom“- 3,7 miliona

„Something Borrowed“- 3,4 milona

„Water For Elephants“- 2,2 miliona

„Tyler Perry’s Madea’s Big Happy Family“- 990.000 dolara