nba_novi_logo

NBA VESTI

Majami na dve pobede od velikog finala

 

Košarkaši Majami Hita savladali su Čikago Bulse sa 96:85 u trećoj utakmici finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige i na taj način poveli sa 2-1 u seriji na četiri pobede.

Utakmica je igrana u nedelju u Majamijevoj Amerikan Eirlajns Areni, a zabeležio ju je vrlo dobar napadački ritam Krisa Boša, krilnog centra domaće ekipe. Pošto je promašio uvodna tri pokušaja na utakmici, Boš je pogodio sledećih 13 od 15 i utakmicu je završio učinkom od 34 poena i pet skokova. Za Hit, koji kroz sedam domaćih utakmica doigravanja ne zna za poraz, LeBron Džejms je dodao 22 koša, uz šest uhvaćenih lopti i 10 asistencija, a Dejn Vejd 17 uz devet skokova.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 21. kola regionalne Jadranske lige i tabela

Bulsima se dogodilo da prvi put još od početka februara upišu dva poraza u nizu, a budući da se i četvrta utakmica serije igra u Majamijevom domu u utorak, moglo bi da se dogodi da ih vežu i tri.

Za čikašku ekipu, koja je u ovoj sezoni upisala četiri startne pobede protiv Majamija, najviše je pokazao Karlos Bozer sa 26 ubačenih koševa i 17 uhvaćenih lopti. Derik Ros je dodao 20 uz po pet asistencija i skokova.

Povezana vest:  Radonjić: Doneli smo navijačima radost na rođendan SD

NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:

Miami (2) – Chicago (1) 96-85 (Bosh 34p, 5s, James 22p, 6s, 10 a / Boozer 26p, 17s)