MovieTape

Festival savremenog kineskog filma u Kinoteci

 

Festival savremenog kineskog filma, na kome će biti prikazano 11 filmova najnovije produkcije koji će predstaviti presek savremenog filmskog stvaralastva u Kini, biće održan od 28. maja do 2. juna u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Festival će biti otvoren projekcijom filma „Poslednja vladarka“ u režiji Jina Šena (Jin Shen) i Čena Mingksina (Chen Mingxin), koji je smešten početkom 20. veka na jugozapadu Kine gde su u toku sukobi između zaraćenih plemena, i govori o devojci Ji Lan, koja kreće u borbu koja će doneti pomirenje.

Povezana vest:  Kristijan Slejter u horor trileru

U Muzeju jugoslovenske kinoteke biće prikazani i filmovi „Dani u Hutongu“ An Žanjun (An Zhanjun), „Cvetni mart“ Čenga Ksjaoksina (Ceng Xiaoxin), „Čvor“ Jina Lia (Yin Li), „Dve žene sa crvenim šalovima“ Hana Žijuna ( Han Zhijun), „Gde je moj dom“ Mišeng He (Mishebg He), „Ljubavi vrati se“ Čena Juna (Ćen Jun).

Publika će imati prilike da pogleda i filmove „Ti i ja“ Maa Livena (Ma Liwen), „Linija broj 3“ Šea jana (She Yan), „Kralj Tej Goa i njegov sin“ Žua Veia (Zhou Wei), kao i film „Drama Li Mi“ u režiji Caoa Baopinga (Cao Baoping).

Povezana vest:  „Mališan“ Danila Bećkovića na tri kontinenta

Filmovi koji će biti predstavljeni na festivalu u Muzeju jugoslovenske kinoteke, nikada do sada nisu prikazivani u Beogradu i Srbiji, najavljeno je iz Kinoteke.