hangover2

Hangover II review by LoOney

Reditelj filmova Old School, Road Trip, Mamurluk u Vegasu i Kad Vodenjak Pukne se vratio! I ne samo to! Svi likovi kojima smo se smejali u prvom delu, ponovo su tu u nastavku – Mamurluk u Bangkoku. Izuzetno je teško opisati ovaj film a ne otkriti ništa. Ako bih želeo da sakrijem sve što može da vas iznenadi sinopsis bi glasio ovako: Stua (Ed Helms) očekuje svadba. Znajući šta im se desilo poslednji put u Vegasu, reši da ne održi momačko veče. Venčanje bi trebalo da se održi na Tajlandu odakle je Stuova buduća supruga, kao i tazbina koja ga ne miriše previše. Međutim, stvari ne idu onako kako je planirano. I to je otprilike sve što smem da vam kažem. A da! Ima i majmun. Njega ste videli na plakatu, pa kao, ajde da pomenem.

Povezana vest:  Polanskom sedam nominacija za Evropske filmske nagrade

Mnogi nisu očekivali previše od ovog filma. Da, neke stvari se ponavljaju. Međutim, film funkcioniše sasvim dobro kao zasebna celina, dok se repetativni delovi pojavljuju onoliko koliko i u svakoj dobroj komediji iz 80tih (uzmimo za primer Povratak u Budućnost ili Isterivače Duhova). Tužno je da je Mamurluk zapravo retka moderna komedija koja podseća na klasike iz prethodnih decenija. Oba filma su nepredvidljive, dobro napisane komedije koje mogu biti podjednako dobri trileri ako se iz njih izmeste šale. Ali svakako nećete biti razočarani šalama, to je sigurno.

Povezana vest:  Prodata prava za erotski film Silvestera Stalonea

Pošto sam uporan da vam ne otkrijem ništa što bi moglo da vam naruši uživanje, tekst ću završiti ovom činjenicom. Svi prisutni su se na novinarskoj projekciji grohotom smejali i izuzetno zadovoljni izašli iz mraka bioskopske sale. A pošto se filmovi u bioskopima menjaju ubrzanim tempom na dve nedelje, pohitajte, ako ništa drugo onda bar zbog odjavne špice (još uvek najboljeg dela filma)!

Povezana vest:  Pogledajte prvi trejler animiranog filma "Padace ćufte 2"!