Crtez kostima za Ejndzel

Otvaranje izložbe stripa X-MEN: PRVA KLASA 2. juna

Povodom filma X-men: Prva klasa „MCF MegaCom Film“ i škola stripa „Đorđe Lobačev“ sa prijateljima organizuju izložbu stripova inspirisanih X-men junacima, čiji su autori kako polaznici ove škole, tako i zreli strip autori.

Izložba će biti otvorena 2. juna u 19:30 u prizemlju centra „Ušće Shopping Center“.

Izložbu će otvoriti Milan Todorović, mladi reditelj filma „Zona mrtvih“ koji je zabeležio nezapamćen uspeh, i veliki ljubitelj i poznavalac stripa. Selekciju radova za izložbu napravio je naš poznati strip pedagog i autor, Vladimir Vesović.

Povezana vest:  Koronavirus zaustavlja i Holivud, Brodvej spušta zavese

Škola stripa „Đorđe Lobačev“ u septembru slavi 20 godina postojanja. Časovi se održavaju u Studentskom kulturnom centru, a škola je otvorena za sve uzraste. Iz ove škole potekli su mnogi uspešni domaći strip autori i ilustratori.

„X-men“ je veoma uspešan filmski serijal nastao na osnovu kultnog stripa izdavačke kuće „Marvel Comics“. Prvi broj stripa autora Stena Lija i Džeka Kirbija izašao je 1963. godine, i od tada je uspešno adaptiran kako za film, tako i za televizijske serije i video igre.

Povezana vest:  Novi film Romana Polanskog otvara Njujorški festival

Prvi „X-men“ pojavio se 2000. godine, a sledili su „X-men 2” 2003. godine i „X-men: Poslednje uporište” 2006. godine. Osim ovih ostvarenja, u okviru X-men serijala snimljen je i film o jednom od popularnijih likova, Volverinu, „X-men počeci: Volverin“ 2009. godine.

Premijera filma „X-men: Prva klasa“ zakazana je za 1. jun u 20 časova u Domu sindikata, kao i u novosadskom bioskopu „Arena Cineplex“. Od 2. juna film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Povezana vest:  Rekordi Oskara: Dizniju najviše nagrada, Nikolsonu nominacija