MovieTape

Konkurs za filmove na Festivalu Green screen fest

 

Konkurs za kratke filmove, televizijske emisije i reportaže na temu „Šuma i šumski ekosistemi“, otvoren je do 10. oktobra 2011. godine, a odabrani radovi biće prikazani na Drugom međunarodnom festivalu ekološkog filma „Green screen fest“.

Festival „Green screen fest“ će biti održan od 14. do 16. novembra u beogradskom Sava centru, a autori koji žele da pošalju svoje radove na konkurs moraju da popune prijavni formular na sajtu festival (www.greenscreenfest), gde se mogu pročitati i deteljna upustva za učešće na konkursu.

Povezana vest:  Piter Stormer u filmu o Ivici i Marici

Ovogodišnji konkurs je raspisan u tri kategorije: amaterski film, kratki film i televizijski format, najavili su organizatori festivala.

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja u uzrastu, a tehnika snimanja filma mora da bude u potpunosti amaterska. Na konkurs se mogu prijaviti snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom koji traju najviše 15 minuta.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije. U okviru ove kategorije, biće dodeljena prva i druga nagrada za najbolji kratki film.

Povezana vest:  Animirani film "Žabac Kreka" od 20. avgusta u bioskopima

Pojedinac može da prijavi najviše tri rada, a svaki film ne može da traje duže od 30 minuta. U kategoriji televizijski format mogu se prijaviti: emisije i reportaže emitovane na televizijama od 1. januara 2008. godine, a konkurs je otvoren za sve televizije i video produkcije.

Emisije koje se prijavljuju na konkurs ne smeju da traju duže od 45 minuta, a trajanje reportaže je ograničeno na 15 minuta.

Povezana vest:  Kristen Stjuart se upisala na faks

Međunarodni festival ekološkog filma „Green Screen Fest“ ove godine se održava drugi put i dobitnik je priznanja za najbolju ekološki projekat. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazani revijalni dokumentarni filmovi najkvalitetnije produkcije i različiti kreativni sadržaji, u skladu sa misijom podsticanja građanskog aktivizma i odgovornosti na polju zaštite životne sredine.

Organizator festivala je Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda.