MovieTape

Producenti serije Selo gori… snimaju film Led

 

Režiserka-debitantkinja Jelena Bajić-Jočić počeće 20. juna snimanje filma i trodelnog dramskog serijala „Led“, po scenariju koji je njen otac Radoš Bajić napisao po motivima svoje istoimene monodrame.

Producentska kuća „Kontrast“ saopštila je danas da će, posle uspešne serije „Selo gori a baba se češlja“, njen novi projekat biti „Led“, u kome glavne uloge imaju Velimir Bata Živojinović, Momčilo Otašević i Olga Odanović.

Povezana vest:  ZAKON NOĆI OD ČETVRTKA U BIOSKOPIMA

U „Ledu“ igraju i Nela Mihajilović, Nenad Jezdić, Rale Milenković, Emir Hadžihafisbegović, Dubravko Jovanović, Nađa Maršićević, Nedeljko Bajić i drugi.

-U osnovi zapleta je odslikavanje društvenih i socijalnih promena sedamdesetih godina nakon kojih će početi dramatičan process raslojavanja i propadanja srpskog sela, koji traje i danas. Film afirmiše poetiku i tragiku srpskog sela, žilavost, postojanost i snagu srpskog seljaka – navode producenti.

Posle četiri meseca „detaljnih i temeljnih priprema“, „Kontrast“ 20. juna u selu Grbice kod Kragujevca počinje snimanje „Leda“, koje će trajati sedam nedelja, a posle postprodukcije očekuje se bioskopska premijera filma u januaru ili februaru, a televizijska tokom zime 2012. godine.

Povezana vest:  Armi Hamer kao princ u filmu o Snežani

Iz „Kontrasta“ su naveli da je režija poverena debitantkinji Bajić-Jočić jer se nakon „studija umetnosti i usavršavanja u Londonu, dokazala kao autor dokumetarnih filmova i kratkih filmskih formi, a posebno je veliki njen doprinos u svojstvu izvršnog producenta i autorskog saradnika na ‘Selo gori…'“.

Direktor fotografije kao i u „Selu gori…“ biće režiserkin suprug Predrag Jočić, dok je izvršni producent njen brat Nedeljko Bajić, a kompozitor Aleksandar Sanja Ilić.

Povezana vest:  Hju Grant - srećni tata

Koproducent „Leda“ je Radio-televizija Srbije, a domaćin projekta grad Kragujevac. Bajićevo prvo dramsko delo, monodrama „Led“ iz 1975. godine, pretvorena je u televizijski film 1982. u režiji Slavoljuba Stefanovića-Ravasija, u kojome je Bajić igrao jednu od uloga.