Fajns sa Dačićem o korišćenju sredstava MUP-a za film

ralf-fajnsMinistar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Beogradu, na sastanku sa američkim glumcem i režiserom Ralfom Fajnsem, da će MUP podržati njegov film „Koriolan“ jer je to, pored ostalog, „odlična prilika za promovisanje Srbije na međunarodnom filmskom tržištu“.

Fajns planira da „Koriolan“ snima u Beogradu, a kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na sastanku je zatražio „iznajmljivanje opreme, vozila, ljudstva i oružja srpskih specijalnih jedinica“ za potrebe filmske produkcije. Razgovaralo se, takođe, i o „korišćenju Doma narodne skupštine gde bi trebalo da bude snimljena glavna scena“.

Povezana vest:  Počinje 60. Berlinale

Fajns je obavestio Dačića da je planirano da snimanje filma počne u martu 2010. godine i da traje od osam do 12 nedelja. Budžet za „Koriolan“ je 20 miliona dolara od čega je predviđeno da u Srbiji bude potrošeno četiri miliona.

Dačić je rekao da će MUP u potpunosti podržati Fajnsov projekat „ne samo iz finansijskih razloga“ već i zato što je to „odlična prilika za promovisanje Srbije na međunarodnom filmskom tržštu“, i zato što će „ovako veliki projekat, kao što je Fajnsov film, privući i druge strane producente“. „Koriolan“ je moderna verzija Šekspirovog dela, o životu poznatog rimskog vođe Gaja Marcija Koriolana, u kojem je Ralf Fajns režiser i tumač glavne uloge.