Dragan Tubić i Tanja Vučković najbolji u 2009.

dragan_tubic_rukometRukometni savez Srbije proglasio je igrača Partizana Dragana Tubića, rukometašicu Čaccka Tanju Vučković i trenera Jugovića iz Kaćha Vladana Jordovića za najbolje u 2009. godini. Za najbolji sudijski par proglašeni su Slobodan Višekruna i Zoran Stanojević.

Na svečanosti u Skupštini grada obeleženo je 60 godina postojanja saveza, uz prisustvo bivših reprezentativaca, reprezentativki kao i mnogih drugih zaslužnih za uspehe, a to je bila prilika da se i proglase najbolji u 2009.

Povezana vest:  Vuković skratio spisak na 17 imena

Povodom obeležavanja godišnjice predsednik RSS Velimir Marjanović zahvalio se svima koji su učestvovali u uspesima Jugoslavije i Srbije.

-Mislim da su godine koje nas čekaju godine nade i radosti. Za tako nešto je stvoren ozbiljan temelj – rekao je Marjanović i dodao da „rukomet ne mora da brine za svoju buduchnost“. Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković čestitala je Rukometnom savezu Srbije jubilej.

Povezana vest:  EP SLOVAČKA, Juniori Srbije pobedili selekciju Izraela

-Ja sam bila nešto mlađa kada su rukometašice osvajale trofeje, ali da mi je tada Svetlana Kitić rekla ‘Snežana skoči u kacu sa kupusom’, ja bih skočila. Takvim očima sam ih gledala“, rekla je Samardžić Marković.

Ona je zatim dodala da se od rukometa „sa punim pravom mnogo očekuje’.

-Verujem u rukometaše, u Rukometni savez Srbije i klubove. Sigurna sam da pravi uspesi tek predstoje, a to su da se sport omasovi i naravno da se ostvare zapaženi rezultati – rekla je Samardžić Marković.

Rukometni savez Srbije zahvalio se ministarki za njenu pomoć pri dobijanju EP 2012. godine i dodelio joj godišnju nagradu, a nagrade su pored nje dobili i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, gradski sekretar za sport Aco Kovačević, kao i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica.