Nominacije za nagrade Olivije 

oliviers-logoHolivudske zvezde Rejčel Vajs (Rachel Weisz), Džud Lo (Jude Law), Džejms Erl Džons (James Earl Jones) i Kira Najtli (Keira Knightley) nominovane su za britanske pozorišne nagrade Lorens Olivije (Laurence Olivier). 
Džons je nominovan za najboljeg glumca, u komadu „Mačka na usijanom limenom krovu“, a nominaciju u istoj kategoriji dobio je i Džud Lo, za „Hamleta“. 
Pored njih dvojice, nominacije su dobili i Džejms Makavoj (McAvoy), za „Three Days of Rain“, Mark Rajlens (Rylance), za „Jerusalim“, Ken Stot (Stott), za „Pogled s mosta“ i Samjuel Vest (Samuel West), za „Enron“. 
Rajčel Vajs nadmetaće se za nagradu za najbolju glumicu, za „Tramvaj zvani želja“, a Kira Najtli za epizodnu ulogu u „Mizantropu“. 
U kategoriji najbolja glumica nominovane su i Džilijan Anderson (Gillian), za „Kuću lutaka“, Lorejn Barouz (Lorraine Burroughs), za „The Mountaintop“, Imelda Stonton (Staunton), za „Kako zabaviti gospodina Slouna“ i Džulijet Stivenson (Juliet Stevenson), za „Duet for One“. 
Nominaciju za najbolju glumicu u mjuziklu dobila je Melani Čizom (Melanie Chisholm), poznatija kao Mel Si (C) iz grupe „Spajs Gerls“ (Spice Girls), za ulogu u predstavi „Braća po krvi“. 
Najviše nominacija, sedam, dobila je drama „Buđenje proleća“. Po šest nominacija dobili su komadi „Enron“ i „Jerusalim“. 
Nagrade Olivije su britanski ekvivalent brodvejskim nagradama Toni (Tony) i dodeljuju se najboljim londonskim pozorišnim komadima, mjuziklima, plesnim i operskim spektaklima. 
Imena dobitnika biće saopštena 21. marta u Londonu. 

Povezana vest:  Denis Liri u Spajdermenu