Počela prodaja karata za koncert Zubina Mehte u Beogradu 

zubin_mehtaProdaja karata za koncerte dirigenta Zubina Mehte i Beogradske filharmonije, koji će biti održani 21. februara, počela je danas na blagajnama Zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu. 
Beogradska filharmonija i Zubin Mehta će 21. februara u Kolarčevoj zadužbini na dva koncerta, od 11 i 20 časova, predstaviti beogradskoj publici svoja tumačenja Prve i Četvrte simfonije Johanesa Bramsa, saopšteno je iz Beogradske filharmonije. 
U 11 časova biće održan koncert za pretplatnike Beogradske filharmonije, koji će uz svoju pretplatničku karticu za ovogodišnju sezonu i lični dokument moći da kupe karte po cenama od 300, 400 i 500 dinara, navodi se u saopštenju. 
Za gala koncert, koji će biti održan istog dana u 20 časova, karte će se prodavati po cenama od 1.000, 2.000, 3.000 i 6.000 dinara. 
Kompletan prihod od karata za oba koncerta ići će u korist Fondacije Beogradske filharmonije, čiji je počasni predsednik Zubin Mehta. 
Jedan od najvećih muzičkih autoriteta današnjice Zubin Mehta odrekao se honorara za koncerte, kao i autorskih honorara za svoju autobiografiju „Partitura mog života“ na srpskom jeziku, u korist Fondacije Beogradske filharmonije. 
Knjigu će prvi u Srbiji moći da kupe posetioci koncerata 21. februara. 

Povezana vest:  Čorba i Bajaga na Best festu