Put vetra 2

Put vetra na Karlovim Varima

Igrani film Put vetra reditelja i scenariste Saše Matijevića, koji de biti premijerno prikazan na Cinema City festivalu, uvršten je u program 46. Internacionalnog Filmskog Festivala u Karlovim Varima, koji se održava od 1. do 9. jula 2011. Film Put vetra bide prikazan u okviru takmičarskog programa Forum

of Independents, 4. i 5. jula. To de biti i evropska premijera ovog filma, neposredno nakon domade premijere na Cinema City festivalu, 20. juna u 20h, u Areni Cineplex.

Povezana vest:  Premijera filma "Besmrtnici" 16. novembra

Ostvarenje Put vetra je priča o tridesetogodišnjem TV reporteru koji prolazi kroz težak životni period: odlaskom na zadatak, u njemu se bude intenzivna sedanja na nedavnu prošlost, da bi, posle susreta sa neobičnim neznancem, počeo da otkriva stvari nevidljive i nedostupne običnom čoveku. Ubrzo dolazi do saznanja i mudrosti koja ne dozvoljavaju da se život sagledava i živi kao jednosmerna ulica bez izlaza. Našavši se u graničnoj situaciji, ne bez muke, počinje da preuzima kontrolu nad svojim snovima i svojim životom.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Put vetra je debitantski igrani film Saše Matijevića, koji je tokom prethodne decenije snimao i producirao dokumetarne filmove, televizijeske emisije i reportaže u Evropi, Americi, severnoj Africi i Aziji. Snimljen je u koprodukciji filmske kude MS Visuals iz Amsterdama i novosadske Playground produkcije.