Cineplexx_Bec_Apollo_sala.jpg

CINEPLEXX – BIOSKOP NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE OTVARA SE U KRAGUJEVAČKOM “PLAZA CENTRU“

Kragujevac je prvi grad u Srbiji koji će imati Cineplexx, bioskop najnovije digitalne i 3D tehnologije. “Plaza Centers” otvara prvi centar u Srbiji, “Kragujevac Plaza”, tokom prvog kvartala 2012. godine, i sa zadovoljstvom kao bioskopskog operatera predstavlja “Cineplexx”. U Srbiji “Cineplexx” nastupa kao zajednički projekat austrijske kompanije “Cineplexx” i srpske kompanije “MCF MegaCom Film”, najmlađe i najperspektivnije distributerske kompanije na tržištu, i sa manjinskim partnerom, hrvatskom kompanijom „Kontinental Film“.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo među prvim kompanijama-prikazivačima koje su ušle na ovo tržište sa velikom tradicijom posete bioskopima. Skoro da je misija još jednom doneti veliki ekran u Srbiju. Sa radošću očekujemo otvaranje našeg prvog bioskopa u Srbiji, u kome će posetioci i posetiteljke imati prilike da vide kako moderan bioskop treba da izgleda. Uskoro će Srbija upoznati „Cineplexx“ kao bioskop sa porodičnim konceptom, koji obezbeđuje zabavu i radost za celu porodicu, a verujemo da je to ono što je potrebno nedovoljno razvijenom bioskopskom tržištu kao što je ovo. Četiri decenije iskustva u ovom poslu garantuje da smo spremni da se suočimo sa ovim izazovnim zadatkom. „Plaza Centers“ je međunarodna kompanija sa velikim iskustvom u razvijanju modernih objekata za kupovinu i zabavu, a „Cineplexx“ je veoma uspešna i iskusna bioskopska kompanija. Zajedno ćemo predstavljati jaku snagu na tržištu i dati važan doprinos razvoju bioskopskog tržišta u Srbiji“, izjavio je Christof Papousek, CFO kompanije „Cineplexx Group“.

Povezana vest:  Rastali se Kortni Koks i Dejvid Arket

Cineplexx_Wienerberg_Bec_foajeCineplexx donosi u Kragujevac nešto što su njegovi stanovnici dugo čekali – izuzetno bioskopsko iskustvo koje spaja ponudu odličnih filmova prikazanih uz pomoć nove generacije digitalne tehnologije i brojne dodatne zabavne aktivnosti za prijateljska i porodična okupljanja. Uz holivudske blokbastere, najnovije evropske filmove i umetničke filmove sa prestižnih festivala širom sveta, „Cineplexx“ će prvi kragujevačkoj publici omogućiti i direktne satelitske prenose koncerata iz njujorške opere „Metropoliten“, što će značajno obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu centralne Srbije. Obećavamo da ćemo vam obezbediti najbolje bioskopsko iskustvo koje postoji. Budite uz nas!“ izjavio je Igor Stanković, CEO kompanije „MCF MegaCom Filma“.

„Čast nam je, kao međunarodnoj kompaniji, da udružimo snage sa profesionalnom kompanijom orijentisanom na usluge kao što je „Cineplexx“. Bioskop u šoping centru dodaje na vrednosti ambijentu, pomaže u stvaranju dobre atmosfere i čini da naš centar postane ne samo mesto za kupovinu, već i regionalna destinacija za kulturu i zabavu. On će omogućiti ljudima iz Šumadije i posebno stanovnicima Kragujevca da uživaju u prvoklasnoj zabavi i prednostima jednog od najboljih prikazivača u Evropi. Uz ovaj dodatak našem projektu, sigurni smo da će „Kragujevac Plaza“ postati nova oaza ovog grada“, rekao je Sagiv Meger, MD preduzeća „Plaza Centers Serbia“.

Povezana vest:  Kameron Dijaz uz Kolina Ferta u Gambitu

Osim iskustva gledanja 3D filmova u najboljim uslovima, odličnog kvaliteta slike na velikom platnu, udobnih sala i raznovrsne ponude najpopularnijih ostvarenja, „Cineplexx“ će ponuditi posetiocima Kragujevca brojne dodatne usluge. Među njima su kartice za lojalnost, nagradne igre i programi, razne promocije, specijalni programi za porodice, besplatan parking, telefonske i onlajn rezervacije, i mnoga druga iznenađenja. Bioskop će imati 6 sala opremljenih za najnovije digitalne projekcije sa odličnim pogledom sa svih  1.250 sedišta.

Plaza Centers

„Plaza Centers N. V.“ (www.plazacenters.com) je vodeća kompanija u oblasti razvoja nekretninai investitor sa značajnim prisustvom širom centralne i istočne Evrope, sa projektima i u Indiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Fokusirana je na izgradnju novih centara i renoviranje već postojećih tamo gde za to postoje uslovi, kako u glavnim gradovima, tako i u važnim regionalnim centrima. Kompanija se kotira na Glavnim tablama Londonske, a od 19. oktobra 2007, i Varšavske berze (LSE:“PLAZ“, WSE: „PLZ/PLAZACNTR“). „Plaza Centers N.V.“ je u posrednom vlasništvu  „Elbit Imaging d.o.o.“ („EIL“), izraelske javne kompanije čijim se akcijama trguje na berzi u Tel Avivu u Izraelu i NASDAQ Global Market u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povezana vest:  PALIĆ 2011, Sutra počinje 18. Festival evropskog filma Palić

„Plaza Centers“ je član „Europe Israel Grupe“ kompanija, koja je pod kontrolom svog osnivača, g. Mordechaya Zissera. Aktivna je u razvoju nekretnina  na tržištima u razvoju preko 15 godina.

Cineplexx

„Cineplexx Kinobetriebe GmbH“ osnovan je 1993. godine i  u potpunosti je vlasništvo kompanije „Constantin Film-Holding GmbH“ koja pripada austrijskoj porodici Langhammer. „Cineplexx“ se pojavio u fazi tranzicije bioskopskog tržišta tokom devedesetih, kada su tradicionalni bioskopi zatvarani, a na tržište su ušli multipleksi. Pre toga, od 1960-ih, grupa je upravljala sa 25 tradicionalnih bioskopa. „Constantin Film“ prihvatio je trend tržišta i razvio lanac multipleksa sa 23 multipleksa i 7 tradicionalnih bioskopa, sa 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i severne Italije. Za više informacija, posetite www.cineplexx.at.

MCF MegaCom Film

Najmlađa distributerska kuća u regionu, osnovana 2004. godine. Iskusan distributer art-house ostvarenja, kao i ekskluzivni zastupnik studija „20th Century Fox“. „MCF MegaCom Film“ je takođe izvršni producent Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i producent Festivala autorskog filma. Vodeći  na IPTV i VOD tržištu. Za više informacija, posetite www.mcf.rs.