bojana_jovanovski_3

WTA ISTBURN

Jovanovski u drugom kolu Istburna

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Istburnu, pošto je danas na startu savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenko sa 7:6 (11:9), 6:4.

Jovanovski jje današnjim mečom pokazala da raspolaže ne samo teniskim kvalitetIma, već i psihiloškom snagom neophodnom za izlazak iz kritičnih situacija.

Povezana vest:  Ana Ivanović delila sreću na žrebu za AO, Đoković sa Traverom, Janković sa Niculescu u prvom kolu

Naša teniserka je u prvom setu povela sa 2:0, da bi u desetom gemu dopustila protivnici da se vrati u set (5:5) a potom i da povede (6:5).

Jovanovski je zatim uvela set u taj brejk u kojem je Pabvljucenkova došla do tri vezane set lopte (6:3)

Naša teniserka je tada „dala gas“, izjednačila i posle nekoliko preokreta iskoriastila drugu set loptu.

Povezana vest:  WTA TOKIO, Kirilenko pobedila šampionku Otvorenog prvenstva SAD

U nastavku meča, Jovanovski je odmah izgubila svoj servis, ali je uzvratila istom merom i vezala još tri gema za vođstvo od 4:1.

Kada se kod njenog vođstva od 5:3 činilo da je pobeda već u „džepu“, Pavljučenkova je iznenada napala i došla do brejka (5:4), na šta je Jovanovski oštro reagivala , snažno riternirala i ostvarila četvrtu pobedu u nizu u Istburnu, posle one tri ostvarene u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Đoković ubedljivo najviše zaradio od početka godine

Treći reket Srbije će se u drugom kolu sastati sa Australijankom Samantom Stosur, koja je bila bolja od Ruskinje Nađe Petrove rezultatom 6:1, 6:4.