rade_serbedzija

Rade Šerbedžija otvara Scena fest u Inđiji

 

Tradicionalni letnji festival „Scena fest“ u Inđiji počinje sutra uveče (21.00) koncertom Radeta Šerbedžije i njegovog benda „Zapadni kolodvor“. Organizator, Kulturni centar Inđija, najavio je da će na istom mestu, u Ulici vojvode Stepe, takođe besplatno za publiku, 9. Jula nastupiti rok sastav „Partibrejkers“, a u „KC kafeu“ 11. jula „Frajle“ iz Novog Sada, 13. jula beogradski „S.A.R.S.“ i 15. jula „Zemlja gruva“.

Povezana vest:  62. Berlinale u znaku Anđeline, Meril i arapskog proleća

„Scena fest“ traje do 16. jula na više lokacija u Inđiji, u Kulturnom centru, dvorištu Gimnazije i Ulici vojvode Stepe, a posetioce očekuju besplatni koncerti i izložbe, kao i pozorišne predstave i filmske projekcije za koje se plaćaju ulaznice.

U okviru pozorišnog programa 12. „Scena festa“ biće izvedene predstave Kraljevačkog pozorišta „Ružno pače“ i „Karol“, zatim „Gospodin Foka“ Beogradskog dramskog pozorišta i „Moj prvi put“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Povezana vest:  The Prodigy - World's on fire - samo 31. marta, samo u Koloseju!

Biće prikazani i dokumentarni filmovi „Cinema Komunisto“, „Jednom braća“ i „O gringo“. Tokom devet dana festivala, čiji je pokrovitelj Opština Inđija, biće otvorene i izložbe fotografija Ivana Grlića „Serbian soul, bre!“ i „Zlato. Rada Selaković“, realizovana u saradnji sa Spomen zbirkom Pavla Beljanskog iz Novog Sada.

-Festival će 16. jula tradicionalno biti zatvoren programom ‘Local Heroes’, koji obuhvata prezentaciju rada Pozorišne i Filmske radionice KC Inđija, kao i nastup lokalnih muzičkih bendova, kojom se pruža podrška lokalnim inicijativama u kulturi i umetnosti – naveli su organizatori.

Povezana vest:  Šta su braća rekla Liamu Hemsworthu?