Vanesi Redgrejv nagrada britanske filmske akademije 

vanessa_redgrave1Vanesa Redgrejv (Vanesssa Regrave) će ove godine dobiti nagradu Bratstva britanske filmske akademije, objavio je Daily Mail. 
To je nagrada srodna Oskaru za životno delo koji dodeljuje američka filmska akademija. 
Vanesa Redgrejv je igrala u filmovima „Isadora“, „Kamelot“, „Meri, kraljica Škotske“, „Nemoguća misija“, „Pokajanje“, a uskoro će biti viđena u ostvarenjima „Letters To Juliet“ i „The Whistleblower“. 
Članica ugledne glumačke dinastije Redgrejv, nagradu će primiti na svečanoj dodeli filmskih nagrada britanske akademije (BAFTA) 21. februara u Kraljevskoj operi u Londonu. 
Među ranijim dobitnicima tog prestižnog priznanja su Čarli Čaplin (Charlie Chaplin), Alfred Hičkok (Hitchcock), Elizabeta Tejlor (Elizabeth Taylor), Džudi Denč (Judi Dench), Šon Koneri (Sean Connery), Entoni Hopkins (Anthony Hopkins), Stenli Kjubrik (Stanley Kubrick) i Teri Gilijam (Terry Gilliam). 
-Vanesa je izuzetno talentovana i poštovana glumica koja je inspiracija britanskoj filmskoj industriji – navodi se u saopštenju filmske akademije. 
Glumica koja je u karijeri osvajala Oskara, nagradu Toni (za pozorište) i BAFTA za film, izjavila je da je oduševljena što je svrstana u isti rang sa ranijim dobitnicima. 

Povezana vest:  Dugo očekivani film „Zeitgeist: Moving Forward“ je stigao!