HPDH2-08804r

Novi Hari Poter film na putu da obori Sumrak rekord

Kako javlja New Musical Express, novi nastavak Hari Poter franšize, film „Harry Potter And The Deathly Hallows: Part Two“, do sada je na tržištu SAD unapred prodao ulaznice u vrednosti od 25 miliona dolara. Američka premijera ovog filma koja startuje tokom vikenda bi mogla da ugrozi rekord koji u „jednodnevnoj“ prodaji za sada drži film „Twilight: New Moon“ sa 79 milona dolara, ali se smatra da bi novi i poslednji „Harry Potter“ nastavak, uz predstavljanje u 3D tehnologiji, mogao da prevaziđe tu brojku.

Povezana vest:  Penelope Kruz u ulozi žene Gučijevog naslednika?

Za sada rekord za „najjači vikend“ drži film „The Dark Knight“, koji je svojevremeno za tri dana uspeo da zaradi 158 miliona dolara, dok jeporethodni nastavak Hari Poter franšize, film „Harry Potter And The Deathly Hallows: Part One“, uspeo da „dobaci“ do cifre od 125 miliona dolara.

Procenjuje se da su do sada svi nastavci Hari Poter serijala širom sveta prodali karata u vrednosti od preko 6 milijardi dolara.

Povezana vest:  Bafta nagrada za najbolji film dodeljena ostvarenju "Zemlja nomada", Dizni Pixar avantura "Duša" najbolji animirani film

Poslednji nastavak je pod imenom „Hari Poter i relikvije Smrti 2“ imao svoju beogradsku premijeru u sredu, 13. jula u velikoj dvorani Sava centra, kao i u bioskopu Kolosej (3D verzija).