Montevideo-Bog-te-video_plakatSpecijalna nagrada filmu Montevideo, Bog te video u Puli

Film „Montevideo, Bog te video“ u režiji Dragana Bjelogrlića dobio je specijalnu nagradu žirija Međunarodnog programa na 58. Filmskom festivalu u Puli, saopšteno je danas iz direkcije festivala.

„Nagrada festivala u Puli me je izuzetno obradovala. Posebno me raduje i čini ponosnim činjenica da je jedan film koji se ne kreće po ‘utabanoj stazi političke korektnosti’ prepoznat od žirija, koji je nagradio njegovu estetiku i kinematografski kvalitet“, izjavio je povodom nagrade Bjelogrlić.

Povezana vest:  Majli Sajrus blista u zvaničnom 'LOL' trejleru!

Kako se navodi u saopštenju producentske kuće „Intermedia Network“ u čijoj produkciji je film snimljen, „Montevideo, Bog te video“ ovu nagradu je osvojio u konkurenciji sa još 21 filmom.

Žiri Međunarodnog programa, koji je jednoglasno odlučio da se dodeli specijalna nagrada srpskom filmu, činili su producent I predsednik žirija Pol Bredli, filmolog Paolo Minuto i glumac Nils Šnajder.

Povezana vest:  Povratnički film Mela Gibsona u Srbiji

„Zlatna Arena“ za najbolji film u okviru međunarodnog takmičarskog programa pripala je Ašgaru Farhadiju, producentu iranskog filma „Nader i Simin“.

„Zlatnu Arenu“ za najboljeg reditelja osvojio je Luka Guadanjino za film „Ja sam ljubav“, dok će „Zlatnu Arenu“ za najbolje glumačko ostvarenje dobiti celokupna glumačka ekipa slovenačkog filma „Circus Fantasticus“, reditelja Janeza Burgera.

Povezana vest:  Čitajte filmove koji dolaze

Nagrade svim dobitnicima biće uručene večeras, kada će festival svečano biti zatvoren.

Bjelogrlić je izrazio žaljenje što neće prisustvovati dodeli nagrade zbog snimanja drugog dela filma „Montevideo, Bog te video“.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim žiriju i Pulskom festivalu na ovom, za sve nas, zaista vrednom priznanju“, rekao je Bjelogrlić.