fc_barcelona_logoBarsin avion kružio sat vremena iznad Splita zbog nevremena

Današnji dan trebalo je da bude istorijski za Split zbog dolaska Barselona na proslavu 100.rođendana Hajduka, ali kako stvari stoje, ipak će se pamtiti po neviđenoj provali oblaka i nevremenu koje ne pamte ni najstariji žitelji grada.

Jaka kiša, bura, pa čak i grad, izazvali su poplavu na ulicama, kolaps u saobraćaju, a najgore su prošli fudbaleri Barselone, čiji je avion zbog nevremena ceo sat kružio iznad Splita i čekao dozvolu za sletanje.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na utakmicu Jagodina-Vojvodina

-Kasnili smo i u polasku jer je nevreme iznad celog Meditarana, tako da smo znali šta nas čeka. Ne, nismo se uplašili dok smo bili u avionu jer smo znali da je avion u redu i da čekamo da stane kiša – ispričao je golman Barselone Viktor Valdez.

Inače, dolazak Barselone u Split izazvao je erupcija oduševljenja, prvo na aerodromu, zatim i ispred hotela „Lav“ gde su odseli Katalonci, a ono pravo svakako se očekuje večeras na Poljudu pred gotovo 40.000 ljudi.

Povezana vest:  Žinjak želi da napusti Marselj krajem sezone

Međutim, nije kiša jedina pokvarila utisak o dolasku Barselonu, jer su hrvatske kolege blago rečeno, nezadovoljne činjenicom da večeras u Gvardiolinom timu, osim Mesija, Maskerana, Danija Alveša i Adrijana, za koje se od ranije znalo da neće doći zbog „Kopa Amerike,“ neće biti ni Chavija, Pujola, Pikea i Pedra. U timu će biti čak 12 igrača iz Barselone B

Povezana vest:  Obama: FIFA pogrešila što nije dala Mundijal SAD

-Bio bih najsrećniji da imam sve igrače na raspolaganju, ali to je jednostavno, tako. Uostalom, ne slažem se sa vama da ćete gledati Barselonu B, pa na terenu će biti Valdez, Abidal, Maksvel, Buskets,I nijesta, Afelaj, Kejta, David Vilja.To su sve veoma važni igrači Barselone, zar ne? – replicirao je trener Katalonaca.