angelina_brad_kan_2011

Andželina Džoli i Bred Pit u Sarajevu

 

Holivudska glumica Andželina Žoli doputovala je danas u Sarajevo gde će biti specijalna gošća 17. Sarajevo Film Festivala, saopštila je Direkcija fetsivala. Andželinom Džoli, s kojom je doputovao i njen suprug Bred Pit, biće gošća večerašnje ceremonije zatvaranja festivala gde će joj biti dodeljena Specijalna nagrada „Počasno srce Sarajeva“.

Povezana vest:  Kristina Hendriks u komediji

Iz Sarajevo Film Festivala ističu da su dugo trajale pripreme za njen dolazak koji je bio čuvan u strogoj tajnosti. Ona je nedavno smimila film o ratu u Bosni i Hercegovini pod nazivom „U zemlji krvi i meda“, u kojoj je glavnu ulogu imala bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović.

Slavni holivudski par je dosad dva puta posetio BiH. Devetodnevna smotra filma u Sarajevu večeras se svečano zatvara dodelom nagrada najboljim ostvarenjima prikazanim na festivalu.

Povezana vest:  Novi nastavak Bonda 'Spektar' u bioskopima od 26. oktobra

U Sarajevo je danas doputovao i predsednik Hrvatske Ivo Josipović koji će prisustvoavti zatvaranju filmskog festivala.

Na sarajevskom filmskom festivalu je prikazano 220 filmova iz 44 zemlje s akcentom na region čiji se mladi autori bore za nagradu „Srce Sarajeva“ u tri selekcije: igrani, dokumentarni i kratki film.