Zara Phillips and Mike TindallUnuka kraljice Elizabete Zara Phillips se udala za ragbistu

Zara Philipps, unuka britanske kraljice Elizabete, udala se u subotu za ragbistu Mikea Tindalla u Edinburgu, ali se ovo, drugo venčanje u kraljevskoj porodici, održalo iza zatvorenih vrata, daleko od kamera i raskoši koja je obeležila venčanje princa Williama i Kate.

Činjenica da je svečanost bila zatvorena za javnost i medije ipak nije omela znatiželjnike od kojih su neki došli pred crkvu Canongate Kirk, u istorijskom krajuEdinburga, još u pet sati ujutro kako bi videli kraljevsku porodicu, posebno Williama i Kate, i zvezde domaćeg ragbija pozvane na venčanje.

Povezana vest:  Autorska i srodna prava se moraju poštovati

Mladenci i zvanice stigli su pred crkvu u 15 sati, a posmatrači su tek nakratko, pre nego su se crkvena vrata zatvorila, mogli videti Zarinu dugu venčanicu od svile boje slonovače, s velom i tijarom. Mladoženja, slomljenog nosa i snažne telesne građe, bio je u svečanom crnom ojelu, pokvarivši prognoze nekih da će nositi kilt.

Zara, kojoj je 30 godina, trinaesta u naslednom nizu za prestolje, rekla je ‘da’ Mikeu Tindallu, 32-godišnjoj zjezdi engleskog ragbija s kojim živi već sedam godina, tačno tri mjeseca nakon venčanja iz snova njenog rođaka Williama, budućeg naslednika britanske krune.

Povezana vest:  Za najprirodnije obnavljanje gleđi Vademecum ProVitamin Repair ima rešenje

Kćerka princeze Anne, poznata po svom nekonformizmu i nedisciplini, htela je venčanje u krugu „bliskih prijatelja i porodice“, što znači uz ‘samo’ nekoliko stotina zvanica, za razliku od venčanja Williama i Kate 29. aprila na kojemu je bilo 1.900 gostiju.

Zara, prvakinja u jahanju na međunarodnim takmičenjima, odlučila je zadržati devojačko prezime kojim se proslavila u sportskim krugovima i tako prekinula običaj kraljevske porodice.

Povezana vest:  Kompanija Mars najavila postizanje nulte emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2050. godine

Nakon obreda, mladenci su se nakratko pojavili pred crkvenim vratima, uz bljesak foto- aparata i aplauza prisutnih , nakon čega su pošli u Holyroodhouse, škotsku rezidenciju Elizabete II., nedaleko od crkve, gde su upriličeni prijem i večera.