Romantična komedija “Dan zaljubljenih“ na prvom mestu američke box office liste

Dan_zaljubljenih11Tokom proteklog vikenda, romantična komedija ‘’Dan zaljubljenih“ osvojila prvo mesto američke box office liste ostvarivši zaradu od $66,8 miliona dolara. Film u režiji Gerija Maršala okupio je trenutno najveće holivudske zvezde u priči o desetoro ljudi u Los Anđelesu cčji se životi prepliću pred praznik ljubavi. Oni se mire i raskidaju usled euforije i iščekivanja koje sa sobom nosi Dan Svetog Valentina. Glavne uloge tumače: Džulija Roberts, En Hetavej, Džesika Alba, Dženifer Garner, Džesika Bil, Širli Meklejn, Bredli Kuper, Eston Kučer, Ema Roberts, Džejmi Foks, Kvin Latifa, Tejlor Lautner, Patrik Dempsi.
Film ‘’Dan zaljubljenih“ se u našim bioskopima nalazi na redovnom repertoaru od 11. februara.
Na drugom mestu američke box office liste se nalazi najnovija tinejdž avantura «Persi Džekson: Kradljivac munje’’ sa zaradom od $38,7 miliona dolara. 
Od reditelja filma ‘’Hari Poter i Kamen mudrosti’’ dolazi nam priča o bogovima i ostalim mitskim bićima sa Olimpa. Iako je dvadeset prvi vek, oni su izasli iz stranica udzbenika o grckoj mitologiji ucenika Persija Džeksona i ušli u njegov život. Nimalo srećni zbog toga jer je neko ukrao munju koja pripada bogu Zevsu i Persi je prvi na listi osumnjičenih. Jos više nevolja je izazvao iznenadni nestanak njegove majke. Dok Persi pokušava da se navikne na svoj novootkriveni status poluboga (njegov otac je Posejdon), odjednom postaje deo sukoba titana sa planine Olimp. Oni i njegovi prijatelji kreću u avanturu po čitavoj zemlji kako bi uhvatili pravog kradljivca munje, spasili Persijevu majku i otkrili istinu koja je moćnija i od samih bogova.
Glavne uloge igraju Logan Lerman, Brendon T. Džekson, Pirs Brosnan, Aleksandra Dadario, Stiv Kugan, Rosario Doson, Uma Turman, Šon Bin.
Film ‘’Persi Džekson: Kradljivac munje’’ u naše bioskope dolazi 25. februara.
U devetoj nedelji prikazivanja, najuspešniji film svih vremena ’’Avatar’’ se nalazi na četvrtom mestu američke box office liste. Tokom proteklog vikenda ostvario je zaradu od $23,5 miliona dolara čime njegova ukupna zarada u Americi iznosi $667,6 miliona dolara. Na svetskom nivou, film reditelja Džejmsa Kamerona je inkasirao $2.351,6 milijardi dolara.

Povezana vest:  „Dina: Drugi deo" u distribuciji Blitza stiže u bioskope 29. februara 2024.