TEKVONDO

Prvenstvo Srbije za pionire i juniore Zmaj i Azija najbolji

 

jovan_sibincic_2Proteklog vikenda u sali Novobeogradske Hale sportova održano je Prvenstvo Srbije za pionire i juniore u organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije. Nastupilo je 243 takmičara iz 30 klubova.

Takmičenje je održano na četiri borilišta na kojima su se juniori takmičili pod elektronskom opremom „La Just“ koja je zvanično odobrena od strane Svetske federacije, dok su pioniri koristili stari sistem elektronskog bodovanja(bez elektronskih štitnika).

Povezana vest:  Održano merenje boksera uoči sutrašnjeg boks spektakla u Beogradu

U ekipnom plasmanu, u selekciji pionira poredak je sledeci: 1)Zmaj-Ruma; 2)Eurošped-Vršac; 3) Omega programit-Beograd.

U ekipnom plasmanu u selekciji juniora prva tri mesta zauzele su ekipe: 1)Azija-Beograd; 2) Zmaj-Ruma; 3) Eurošped-Vršac.

-Sledeća akcija TAS treba biti eventualni nastup juniorske reprezentacije u Meksiku gde se istovremeno u razmaku od par dana održavaju Svetsko prvenstvo i Svetske kvalifikacije za učešće na prvim Olimpijskim igrama mladih. Potrebna su velika finansijska sredstva za nastup na ovom takmičenju tako da je još uvek neizvestan odlazak naše reprezentacije.Sa druge strane uvek se nadamo povoljnim rezultatima sa velikih takmičenja iako je ovo možda i preveliki izazov za naše takmicare – rekao je Ljubiša Rakić ispred Takmičarske komisije TAS. – Nakon ovoga očekuje nas nacionalni šampionat za seniore početkom aprila koje bi trebalo biti poslednja provera za seniorsku selekciju pred nastup na Evropskom prvenstvu u Sankt Petersburgu u Rusiji.

Povezana vest:  TEKVONDO, Olimpijski šampion Stiven Lopes izgubio u prvom kolu