MovieTapeNovi projekti Rašida Bušareba

Francuski režiser alžirskog porekla Rašid Bušareb sprema tri filma s arapskom tematikom, a u nekima od njih igraće Forest Vitaker i Sijena Miler, preneo je dnevnik Varajeti.

Bušareb će biti producent sva tri filma, zajedno sa svojim poslovnim partnerom Žanom Breaom.

Bušarebov film „Izvan zakona“ bio je ove godine nominovan za Oskara za najbolji strani film.

Povezana vest:  Sem Mendes: Neću režirati sledećeg Bonda

Prvi najavljeni film biće „Just Like a Woman“ sa Sijenom Miler I Golšifteh Farahani, koje će tumačiti žene različitog porekla koje se posle razvoda posvećuju samospoznaji.

Drugo ostvarenje biće „Belleville’s Cop“, za koji je Bušareb napisao scenario s Larijem Grosom. To je komedija o francusko-arapskom policajcu poslatom u Los Anđeles gde mora da radi zajedno s lokalnom policajkom. Snimanje će početi idućeg leta.

Povezana vest:  Premijera "Šavova" 11. februara u Berlinu

Forest Vitaker, dobitnik Oskara za glavnu ulogu u filmu „Poslednji kralj Škotske“, igraće u trećem Bušarebovom filmu, koji zasad nema naslov.

Vitaker će tumačiti muslimanskog zatvorenika puštenog na slobodu posle izdržane 10-godišnje kazne. On se nastanjuje u malom gradu čiji se stanovnici plaše pridošlica. Snimanje tog filma počeće 2013.

Novi film u režiji Rašida Bušareba biće „London River“ koji će u bioskope stići do kraja godine. Radnja priča odvija se 2005. i prati dvoje ljudi koji traže svoju decu, nestalu tokom terorističkih napada u londonskom metrou. U tom filmu igraju Brenda Bletin i Sotigi Kujate.

Povezana vest:  Veče stripa uz „Antmena i Osu “ 5. jula u bioskopima Cineplexx