GU02

Najveseliji sabor trubača za pola veka

Ovogodišnji sabor trubača u Guči jedan je od najposećenijih i najveselijih u poslednjih pola veka, izjavio je danas predsednik opštine Lučani i predsednik saborskog odbora Slobodan Jolović.

„Ovog leta, sabor u Guči veoma je posećen, a po našoj oceni, bio je i najveseliji do sada“, rekao je Jolović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Lejdi Gaga i njen dečko, glumac Tejlor Kinej sledeće godine žele da osnuje porodicu

Pravo na dodeljivanje posebne nagrade ove godine, prvi put na saboru, imaće i novinarski žiri, kojim predsedava novinar lista „Politika“ Gvozden Otašević.

Posetioci u Guči danas su imali priliku i da dobiju besplatan primerak posebnog broja beogradskog dnevnika „Kurir“, u tiražu od 30.000 primeraka, a predstavnik tog lista Aleksandar Behcić najavio je da će „specijal“ sa velikim brojem priloga i fotografija sa sabora izaći i sutra, u istom tiražu.

Povezana vest:  Backstreet boys 15. decembra u Beogradu

Na ovogodišnjem 51. Dragačevskom saboru trubača danas je pretposlednji dan, a glavni događaja sabora je večeras, kada u 21 sat na stadionu pored reke Belice, počinje finalno nadmetanje 18 najboljih narodnih orkestara Srbije za Prvu trubu Dragačeva i druge prestižne nagrade stručnog žirija i publike.

Dok oni budu većali, publiku će zabavljati proslavljeni majstor trube Boban Marković, sa svojim sinom Markom.

Povezana vest:  Bob Dilan večeras u Areni

Sabor se završava sutra, u 11 sati na programu je Fijakerijada, a u 15 sati počinje međunarodno takmičenje trubača.

Potom će uslediti koncert Gorana Bregovića.