Interview-Vampire-ps03Lestat koga je glumio Tom Kruz – najbolji vampir svih vremena

Američki magazin „Entrtejmt vikli“ (Entertaiment Weekly) napravio je listu 20 najboljih vampira svih vremena i na prvom mestu ove liste nalazi se – Lestat, nastao iz pera En Rajs, a kasnije oživljen na filmu.

Prema romanu „Intervju sa vampirom“ En Rajs iz 1976. godine, snimljen je istoimeni film 1994. godine, sa Bredom Pitom i Tomom Kruzom u glavnim ulogama.

Lestata je glumio Kruz, što je kod obožavalaca romana izazvalo burne, mahom negativne reakcije.

Lestat je veoma šarmantan i uvek u trendu, bez obzira u kom je veku nastao i zato je postao kultni vampir, prenosi „Entertejmt vikli“.

Drugo mesto zauzima grof Drakula Kristofera Lija iz filma ““Drakula“ iz 1958. godine.

Grof Drakula uvek će biti upamćen po svom providnom negližeu i po tome što je umilan, tih i veoma žedan, navodi nedeljnik.

Povezana vest:  Kristijan Slejter u trileru

Treće mesto na listi zauzima grof Drakula, koga je igrao Bela Lugoši (Bela Lugosi). On je grofa Drakulu igrao u američkoj brodvejskoj predstavi 1927. i u istoimenom filmu 1931. godine, koji se temelji na klasičnom vampirskom romanu Brama Stokera.

Četvto mesto zauzima Edvard Kalen iz „Sumrak sage“. Kalen, čiji lik tumači Robert Patinson, poseduje snežno belu kožu, razbarušenu kosu i zgodnu figuru. Za Belu Svon (Kristen Stjuart) on je idealan muškarac.

Na petom mestu su Bil i Erik iz serije „Prava krv“. Njih dvojica su dve suprotnosti i bore se za kontrolu nad Suki, konobaricom iz Luzijane, koja može da čita misli svima osim vampirima.

Na šestom mestu se nalazi Asa Vajda iz filma ’“Crna nedelja“ (Black Sunday). „Pogledaj me u oči…Zagrli me. Umrećeš“, poručuje lepa i smrtonosta Asa (Barbara Stil) u filmu iz 1961. godine italijanskog reditelja Maria Bave.

Povezana vest:  Stiven Sigal tužen zbog bespravnog hapšenja

Na sedmom mestu je Ejndžel (Angel) iz serije „Bafi ubica vampira“, a osmo zauzima gospodin Barlou iz mini serije „Salemovo“ iz 1979. godine, koja je bazirana na istoimenom romanu Stivena Kinga.

Na devetom mestu je Šajler van Alen iz serije romana Melise de la Kruz „Plava krv“’, zatim Drakula koga je tumačio Geri Oldmen u filmu Frensisa Forda Kopole iz 1992. godine.

Drakula, koga je igrao Klaus Kinski nalazi se na 11. mestu, dok Zoja Redbird (Zoey Redbird) iz serije romana o vampirima „Kuća noći“, koji su napisale Pi Si (P.C) i Kristin Kast se nalazi na 12. mestu liste magazina ‘’Entrtejmt vikli’’.

Nakon Zoje Redbird tu je Žan Klod iz serije romana o vampirima Lorel Hamilton ‘’Anita Blejk, ubica vampira’’.

Povezana vest:  Nova Godzila 2012.

Na listi top 20 magazina ‘’Entertejment vikli’’ još se nalaze i vampir Dejvid koga igra Kifer Saterlend u filmu iz 1987. godine‘’Izgubljeni dečaci’’, Mirijam Blejlok (Ketrin Denev) i Sara Roberts (Suzan Sarandon) iz horor filma ‘’Glad’’ (The Hunger) iz 1983. godine, Blejd (Vesli Snajps) iz filmske trilogije ‘’Blejd’’, Eli iz filma ‘’Pusti pravog da uđe’’ (Let The Right One In), zatim grofica Batori iz filma ‘’Cherke mraka’’ (Daughters of Darkneš), koji je snimljen 1971. godine.

Na poslednja dva mesta top 20 liste kultnih vampira svih vremena nalaze se Selena (Kejt Bekinsejl) iz filmova ‘’Podzemni svet’’ (Underworld) i Kejleb i Mae iz filma ‘’Near dark“, koji je snimljen 1987. godine.

Svojevremeno filmski kritičar magazina ‘’Tajm’’ Ričard Korlis ovaj film je okarakterisao kao ‘’najlepšu tinejdžersku vampirsku ljubavnu priču svih vremena’’.