Dokumentarci o Severini i Bajagi u Zagrebu 

005 BajagaMuzički dokumentarci „Muzika na struju“ o srpskom rokeru Momčilu Bajagiću i „Kad se pretvorim u Severinu“ o hrvatskoj pop pevačici Severini Vučković biće prikazani na festivalu „Zagrebdoks“ (Zagrebdox), koji će biti održan od 28. februara do 7. marta. 
Organizatori šestog po redu zagrebačkog Međunarodnog festivala dokumentarnih filmova saopštili su danas da će u okviru programa „Glazbeni globus“ prikazati 5. marta „Muziku na struju“ autora Miloša Jovanovića. 
„Muziku na struju“ Jovanović je napravio povodom 25 godina rada „Bajage i instruktora“ i, kako se navodi, hronološki prati karijeru „Bajage, jednog od najvećih rok autora s područja bivše Jugoslavije“. 
-Putujući kroz tri decenije uz evociranje trenutaka koji su obilježili karijeru ‘Bajage i instruktora’, ‘Muzika na struju’ donosi i paralelnu priču o nestanku jednog prostora i stvaranju novih u kojima poruke vrsnih muzičara nadilaze postavljene granice – saopštio je „Zagrebdoks“. 
Kako je najavljeno, u istom programu 6. marta u bioskopu „Muvipleks“ biće prikazan i dokumentarac Darka Drinovca „Kad se pretvorim u Severinu“ o događajima uoči i tokom Severininog koncerta u Beogradskoj areni, 17. oktobra 2009. godine. Organizator festivala „Zagrebdoks“ je produkcijska kuća „Faktum“ (Factum). 

Povezana vest:  Premijera filma "Kralj Petar Prvi" odložena za 5. decembar