klint_istvud

Klint Istvud se vraća glumi

 

Američki reditelj Klint Istvud (Clint Eastwood) razmatra povratak glumi, pošto pregovara o ulozi u drami o bejzbolu „Trouble with the Curve“, objavljeno je na filmskom sajtu Dedlajn (Deadline). Film, za koji je scenario napisao Rendi Braun (Randy Brown), govoriće o bejzbol veteranu koji kreće na put sa ćerkom kako bi upoznao mladog talentovanog igrača.

Povezana vest:  Bez Megan Foks u Transformersima 3

Reditelj filma biće Robert Lorenc (Lorenz), koji je kao pomoćnik režisera sarađivao sa Istvudom na filmovima „Mistična reka“ i „Devojka od milion dolara“. To će biti Lorencov rediteljski debi.

Publika je Istvuda (81) na velikom ekranu poslednji put videla 2008. kao Volta Kovalskog (Walt Kowalski) u filmu „Gran Torino“. Istvud je tada izjavio da planira da se u potpunosti okrene radu na polju režije i produkcije. Novo rediteljsko ostvarenje dvostrukog oskarovca, „J Edgar“, stići će 9. novembra u američke bioskope.

Povezana vest:  Održana svečana premijera animiranog filma Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje!

Klint Istvud je 1992. dobio Oskara za režiju filma „Neoprošteno“, koji je iste godine proglašen i za najbolji film. Nagradu američke filmske akademije za režiju dobio je i 2004. za „Devojku od million dolara“, koja je takođe dobila i Oskara za najbolji film.