vladimir_petrovic_2

Petrović: Bez Vidića na Italiju u fenomenalnoj atmosferi!

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas u Staroj Pazovi da očekuje „fenomenalnu atmosferu“ u sutrašnjem duelu sa Italijom, koji može biti ključan za „orlove“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Selektor Vladimir Petrović rekao je i da u sastavu definitivno neće biti povređenog Nemanje Vidića, koji danas dolazi u Beograd.

Konferenciji za novinare u Staroj Pazovi prisustvovalo je mnogo italijanskih novinara, koje je najviše zanimala bezbednost, posle prošlogodišnjih incidenata u Đenovi.

-Nema razloga za brigu. Preduzete su sve mere da atmosfera bude fenomenalna. Kad Italijani izađu na teren, shvatiće koliko nam je važan ovaj meč…Incident iz Đenove je iza nas i treba da se ubuduće sećamo lepe atmosfere sa Marakane – rekao je Stanković.

Povezana vest:  Mesi ide na turneju po Aziji sa Barselonom

Kapitenu Srbije biće ovo 101. meč za reprezentaciju, a Fudbalski savez najavio je da će mu se odužiti pre početka utakmice. Srbiji su potrebna tri boda iz preostale dve utakmice da bi sigurno obezbedila plasman u baraž kvalifikacija, mada je moguće i da se plasira sa jednim bodom ako se „poklope“ ostali rezultati.

Povezana vest:  Pele: Samo bog može da objasni katastrofu na SP

Petrović je rekao da će obraćati pažnju i na meč Severna Irska – Estonija. Sa saigračima iz Intera sam pričao koliko je kome važna ova utakmica, ali nismo se mnogo zadržavali na temi o navijačima.

-Osluškivaćemo rezultat iz Belfasta. On je bitan za nas, ali prevashodno je da mi napravimo dobar rezultat. Biće interesantna utakmica. Italija nije protivnik kome možemo da pretimo i ne smemo da se zalećemo, da ne bismo primili gol iz kontranapada. Moramo da igramo pametno i strpljivo – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Prosinečki: Nedostajao još neki gol

Italija je već obezbedila plasman na EP, tako da sutrašnji meč za nju neće imati takmičarski značaj, što je Stanković ocenio kao dodatnu opasnost.

-Kad neko igra bez opterećenja, onda igra najbolje, ali nećemo da mislimo na njih, jer su nama bodovi preko potrebni. Sigurno neće biti lako, nema ljubavi bez bola – rekao je Stanković.

Petrović je najavio da će štoperski par biti Slobodan Rajković I Neven Subotić.

-Vidić danas dolazi u Beograd, ali neće biti u konkurenciji za meč – rekao je Petrović.